Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Gorąco Polecam Piekarnia - pierwszy lokal w ramach nowego konceptu już otwarty

dodano , Redakcja AU

Zapach świeżo wypieczonego chleba, drewniane lady, tradycyjny chleb, jaki pamiętamy sprzed lat - taka jest wizja nowego konceptu w ramach Enata Bread, marki Gorąco Polecam Piekarnia. Pierwszy pilotażowy lokal został otwarty na warszawskim Natolinie.

– To cudowny powrót do przeszłości w nowoczesnym wydaniu – mówi Bartłomiej Rychcik, prezes Enata Bread. – Każdy z nas tęskni za małą osiedlową piekarnią. Za kolorem rumieniącego się chleba. Za zapachem, który wypełniał ulice, place zabaw, mieszkania. Gorąco Polecam Piekarnia czerpie garściami z tamtych doświadczeń. Klientom oferuje bogate menu z atrakcyjnymi cenami.

 


Nowy design przypomina pachnące piekarnie sprzed lat, z dużymi przeszkleniami, jasnymi płytkami na ścianach, drewnianymi ladami i dużym wyborem pieczywa, przede wszystkim chleba - tradycyjnego i na naturalnym zakwasie. W menu pierwszego lokalu Gorąco Polecam Piekarnia znalazły się chleby (20 rodzajów, w tym żytnie na zakwasie i maślance), bułki, bagietki (w tym paluchy bawarskie), kanapki, drożdżówki, a także francuskie wypieki i różnego rodzaju słodkości. Jest też Regał Smakosza z wysokiej jakości wędlinami, nabiałem (z dużym wyborem serów), jajkami i naturalnymi sokami, co daje połączenie piekarni i mini delikatesów z codziennymi pomysłami na śniadanie czy kolację. 

 


Kolejne lokale w ramach marki Gorąco Polecam Piekarnia mają mieścić się na osiedlach w dużych miastach, na początek w Warszawie.

Przypomnijmy: grupa Enata Bread kierowana przez Bartłomieja Rychcika obejmuje marki takie jak Bakery, Bread & Juice i Gorąco Polecam, a obecnie również nowy koncept Gorąco Polecam Piekarnia. Wszystkie opierają się na rzemieślniczym piekarstwie, w nowoczesny sposób łączą piekarnie ze śniadaniowniami, cukierniami czy miejscami spotkań.


źródło: mat. pras. Enata Bread