Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Jacopo Chelli, Giacomo Schiavon oraz boskie gelato w Vegagastro

dodano , Redakcja AK

Chcesz nauczyć się produkować prawdziwe gelato? A może potrzebujesz już zaawansowanej wiedzy lodziarskiej? Od 9 marca ruszają 3 bezpłatne szkolenia lodziarskie w Vegagastro w Słupsku, które spotkają się z Twoimi oczekiwaniami.

Przed nami kolejny cykl BEZPŁATNYCH warsztatów lodziarskich z włoskimi mistrzami Giacomo Schiavon i Jacopo Chelli! Szykuj się na dawkę rzetelnej i fachowej wiedzy, sporo inspiracji oraz na degustację świeżo robionych lodów. To będzie również świetna okazja, żeby zobaczyć doświadczonych lodziarzy przy pracy, a także możliwość zadania nurtujących pytań.

Dwóch szkoleniowców, dwa tematy i trzy szkolenia:

9-10 marca: ABC Lodziarza – podstawy lodziarstwa – to, co każdy powinien wiedzieć
11 marca: szkolenie dla zaawansowanych – Trudne sprawy i bilansowanie na wyższym poziomie
12-13 marca: ABC Lodziarza – podstawy lodziarstwa – to, co każdy powinien wiedzieć

Podczas szkoleń dowiesz się:

Czym różnią się gelato od innych lodów?
Jak prawidłowo bilansować lodów?
Jaką charakterystykę mają i jakie funkcje pełnią m.in. cukry, tłuszcze i proteiny.
Jak wyprodukować lody naturalne?
Jak wyprodukować lody z alkoholem?
Czy można wyprodukować lody bez stabilizatorów i emulgatorów?
Jak wygląda prawidłowy proces produkcji?
Jaką wybrać dla siebie technologię produkcji?
Jak zbudować recepturę od podstaw?
Jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów?
Czy sprzęt produkcyjny wpływa na jakość lodów?
Jak dobrać maszyny do swoich potrzeb?

MIEJSCE SZKOLEŃ
Vegagastro, ul. Miedziana 8, Włynkówko, 76-200 Słupsk

Więcej informacji oraz zgłoszenia prosimy kierować na adres: iwona@vegagastro.pl