Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

"ABC Lodziarza" - bezpłatne szkolenie w Sosnowcu

dodano , Redakcja AU

Już w marcu rusza kolejny cykl BEZPŁATNYCH warsztatów lodziarskich z włoskim Mistrzem Lodziarstwa Jacopo Chelli!

   Czym jest Gelato?

· Jaki jest prawidłowy bilans lodów?
· Jaką charakterystykę mają i jakie funkcje pełnią m.in. cukry, tłuszcze i proteiny.
· Jak wyprodukować lody naturalne?
· Jak wyprodukować lody z alkoholem?
· Czy można wyprodukować lody bez stabilizatorów i emulgatorów?
· Jak wygląda prawidłowy proces produkcji?
· Jaką wybrać dla siebie technologię produkcji?
· Jak zbudować recepturę od podstaw?        
· Jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów?
·  Czy sprzęt produkcyjny wpływa na jakość lodów?
· Jak dobrać maszyny do swoich potrzeb?

Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań, te szkolenia są właśnie dla Ciebie! Zapisz się i poznaj receptę na sukces wg Jacopo Chelli!

JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ MIEJSCE NA SZKOLENIE

30-31 marca 2020  (ABC Lodziarza – podstawy lodziarstwa - to co każdy powinien wiedzieć)
1 kwietnia 2020  (dla zaawansowanych – trudne sprawy i bilansowanie na wyższym poziomie)
2-3 kwietnia 2020 (ABC Lodziarza – podstawy lodziarstwa - to co każdy powinien wiedzieć)

Miejsce szkolenia:

VEGAGASTRO
ul. Lenartowicza 85 
(naprzeciwko stacji CRAB)
41-219 Sosnowiec

Więcej informacji >>> iwona@vegagastro.pl    

 

·