Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

B·Concept - szkolenie z Jordim Bordasem w języku polskim

dodano , Redakcja AU

Wyjątkowa okazja! Naucz się tworzenia autorskich receptur, doskonałych deserów i lekkich ciast z hiszpańskim mistrzem Jordim Bordasem. Zarezerwuj miejsce na majowe szkolenie w języku polskim.

Kurs przeznaczony jest dla średnio zaawansowanych i profesjonalistów. Tych, którzy chcą wykorzystać swoją kreatywność i nauczyć się najbardziej innowacyjnych technik dzięki B · Concept. To autorska metoda tworzenia zdrowszych, lżejszych i smaczniejszych przepisów od podstaw.

Jej autor, hiszpański mistrz cukiernictwa Jordi Bordas, opracował ją po zdobyciu tytułu mistrza świata w cukiernictwie w Sirha - Lyon w 2011 r., a zaprezentował na Forum Gastronomicznym w Barcelonie w 2014 r.


W ciągu czterech dni kursu uczestnicy nauczą się, krok po kroku, jak tworzyć od podstaw tekstury tortów i monoporcji: kremowe, żelowane oraz musowe. Kurs łączy elementy teoretyczne (technologię składników, techniki, procesy, reakcje i zjawiska fizykochemiczne) z praktyką cukierniczą. Zarówno teoria, jak i przepisy wchodzą w skład materiałów dydaktycznych przygotowanych w języku polskim, zawierających ponad 40 różnych przepisów. Wszystkie przepisy zostały opracowane jako odpowiedź na potrzeby cukierników oraz ich klientów: mniej cukru i tłuszczu, a więcej smaku. W trakcie kursu uczestnicy wraz z chefem Jordim Bordasem przygotują produkty bezglutenowe i bezlaktozowe, a także wegańskie oraz - co najważniejsze - nauczą się tworzyć własne receptury od zera.

Prócz bezcennego doświadczenia i wiedzy, uczestnicy uzyskują certyfikat oraz książkę z recepturami Jordiego Bordasa.

 

Szkolenie B-Concept

Miejsce: Aula Jordi Bordas (Barcelona)
Nauczyciel: Jordi Bordas (we współpracy z Adrianną Jaworską)
Data: 18-21 maja 2020 r.
Czas: 8:00-16:30
Cena: 1.320,00 €

Zapisy: info@jordibordas.com

Więcej informacji >>> KLIK!