Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kawa, czekolada, wino - wyjątkowa degustacja

dodano , Redakcja AU

O paleniu kawy, produkcji rzemieślniczej czekolady i łączeniu wina z innymi smakami - o tym wszystkim opowiedzą branżowi eksperci na wyjątkowej degustacji.

Czy można wyobrazić sobie bardziej smakowite powitanie jesieni? Aromatyczna kawa, kraftowa czekolada z najwyższej półki i wytrawne czerwone wino. Takie doznania dostępne będą dla uczestników degustacji, która odbędzie się 12 października w Węgierskiej Górce. To właśnie tam znajduje się siedziba marki Beskid Chocolate i Słodki Przystanek, której właściciele(Jan i Agnieszka Woźniak) są pomysłodawcami i organizatorami spotkania. 

Komentowaną degustację poprowadzą branżowi eksperci i producenci. Degustację otworzy nasza dziennikarka, Aurora. Wśród czekoladowych ekspertów znajdą się Piotr Krzciuk, właściciel największego sklepu z ekskluzywnymi czekoladami z całego świata - Sekrety Czekolady oraz Paweł Górny, producent rzemieślniczych tabliczek i cukierni 100% Czekolada. 

Spotkanie kierowane jest zarówno do producentów oraz konsumentów.

 

 

Plan degustacji:

14.00 - degustacja / cupping kawy z palarni Beskid Coffee (wstęp wolny) 

16.00 - degustacja czekolady (30 zł)

19.00 - 20.00 - degustacja win iberyjskich (30 zł)

Cały pakiet: 55 zł

Miejsce degustacji / Jak dojechać
Azalia - ośrodek wczasowy
ul. Parkowa 3
34-350 Węgierska Górka

Łatwy i szybki dojazd do obiektu drogą ekspresową S1. Z Katowic ok. 1 - 1,5 h, z Bielska Białej ok. 20 min. Po zjechaniu z drogi ekspresowej do miejscowości Węgierska Górka należy na wysokości stacji paliw LPG skręcić w ulicę Parkową. Wjazd na teren obiektu jest na wprost.

Uwaga! Możliwość noclegu.

Więcej informacji i zapisy: https://www.facebook.com/Beskid-Chocolate-586484278420562/