Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Zabierz książkę na wakacje!

dodano , Redakcja AK

Jak wakacje, to podróże i oczywiście dobra książka! Na dobry początek wakacji mamy dla Was dwie świetne publikacje, które zabiorą Was w podróż po smakach! „Czysty talerz” amerykańskiej aktorki Gwyneth Paltrow oraz „Deserownik” badaczki kultury kulinarnej Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. Jak dostać nową książkę?

Drodzy Czytelnicy, żądni wiedzy i inspiracji! Kto pierwszy zgłosi się do naszej redakcji, ten w te wakacje powiększy swoją biblioteczkę o jeden z najnowszych tytułów kulinarnych.

Książki sam raz na lato!

Pierwszy to „Czysty talerz" autorstwa Gwyneth Paltrow, amerykańskiej aktorki, autorki bestsellerowych książek kucharskich z listy „New York Times”. Drugi tytuł to „Deserownik” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, która nie tylko świetnie pisze o historii jedzenia, ale też to wszystko zamienia w konkretne przepisy.

W książce pod wymownym tytułem „Czysty talerz" znajduje się ponad 100 przepisów z korzyścią dla zdrowia. Miłośnicy dobrego jedzenia znajdą tu wszystkie dania – od koktajli, przystawek i przekąsek, po zupy, dania obiadowe i desery. Wszystkie pyszne i łatwe do przyrządzenia, np. tortille z dyni piżmowej, czekoladowy pudding z nasion chia lub mrożone latte z kurkumy i orzechów nerkowca.

„Deserownik” to propozycja dla tych, którzy lubią klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania. Polska autorka, nagradzana w konkursie Gourmand World Cook Awards, w nowej książce zebrała 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki. I jak przystało na badaczkę kultury kulinarnej, swoje przepisy wzbogaciła o lekkie i ciekawe felietony kulinarne. Stąd nauczysz się, jak przygotować ciasto czekoladowe bez mąki, a także dowiesz się, kto wymyślił ciasto czekoladowe.

Napisz, za co kochasz kulinarne książki?

Drodzy Czytelnicy, mamy dla Was 1 książkę „Czysty talerz" oraz 3 egzemplarze „Deserownika”.
Wystarczy napisać kilka ciepłych słów, dlaczego i za co kochasz książki kulinarne, co Ci dają - zarówno prywatnie, jak i zawodowo, a swoją odpowiedź wyślij na adres: redakcja@mistrzbranzy.pl. W mailu prosimy podać preferowany tytuł książki.

Na odpowiedzi czekamy do 10 lipca, do godz. 12.00