Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Putka BIO

dodano , Redakcja AK

Sieć piekarni Putka wprowadziła do swojej oferty linię ekologicznego pieczywa pod nazwą Putka BIO. Składniki chlebów i bułek pochodzą z certyfikowanych upraw i od zaufanych dostawców.

Jak podaje producent, wdrożenie certyfikacji BIO w Piekarniach Cukierniach Putka było długim procesem, wymagającym wyboru i wprowadzenia odpowiednich surowców, zmian w organizacji pracy, zapewnienia urządzeń przeznaczonych do produkcji ekologicznej czy warunków do pakowania, magazynowania i transportu.

W ofercie pieczywa Putka BIO znajdują się obecnie: chleb razowy z miodem, chleb razowy z jagodami goji, chleb żytni, chleb tradycyjny pszenno-żytni i bułki pszenne. Linia bio jest odpowiedzią na potrzeby osób prowadzących zdrowy tryb życia i poszukujących naturalnych produktów wysokiej jakości.

Sieć Piekarni Cukierni Putka tworzy 120 piekarni własnych i 27 piekarni patronackich na terenie Warszawy i okolic oraz w Łodzi. Produkuje ponad 70 rodzajów chleba, bułek oraz ponad 80 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych.

Ewa Siuda-Szymanowska