Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Showroom Rybnickich Lodów Rzemieślniczych

dodano , Redakcja AK

– To będzie lodziarski showroom, zaprezentujemy w nim wiele oryginalnych propozycji lodowych – mówi Tomasz Dybała, który w kwietniu otworzy pierwszą firmową lodziarnię Rybnickie Lody Rzemieślnicze. W nowym lokalu nie chodzi jednak o pokazy lodziarskie, ale o pokazanie, że oprócz lodów standardowych są też lody jednodniowe.

Bez zbędnych stabilizatorów, białego cukru, bez GMO, za to pełne smaku i słodyczy czerpanych z owoców, warzyw
i orzechów – to dewiza Tomasza Dybały, która będzie wyeksponowana także we wnętrzu lodziarni. Rybnicki przedsiębiorca zajmuje się lodami od 2015 r. i od początku postawił na proste w składzie, jednodniowe lody, bo – jak przyznaje – sam lubi wiedzieć, co je, i lubi dbać o swoich lodożerców.

– Lody truskawkowe to 100% truskawki i nic więcej. W sorbecie cytrynowym ze szczawiem są tylko cytryna i szczaw. W lodach wegańskich pełniejszy smak uzyskujemy dzięki orzechom ucieranym przez 12 godzin – wymienia właściciel Rybnickich Lodów Rzemieślniczych, firmy, która na co dzień produkuje też naturalne 100-proc. masło orzechowe.

W autorskiej lodziarni Tomasza Dybały dwie witryny będą rotować 12 smakami lodów. Będą tam zarówno lody mleczne, sorbetowe, jak i z dodatkiem alkoholu. Te ostatnie to nie przypadek. Warto dodać, że śląski lodziarz ma ogromną wiedzę na temat wysokogatunkowych alkoholi i jest mistrzem w kreowaniu koktajli.

Naturalny smak Rybnickich Lodów Rzemieślniczych już zdobył zwolenników poza Rybnikiem. W tym roku firma otworzy kilkanaście kawiarni partnerskich, m.in. w Pszczynie, Mikołowie, Chorzowie oraz Rudach. Co ciekawe, lodami z Rybnika interesują się również Czesi.

www.rybnickielody.pl