Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Największe kulinarne wydarzenie roku

dodano , Redakcja AU

Premiera książki “Kucharze Nasza Historia” odbędzie się nie gdzie indziej jak przy stole - dziesięcio-daniową kolację przygotują wybitni szefowie kuchni i cukiernicy. Niezwykłości wydarzeniu dodaje fakt, że dochód z niego zostanie przeznaczony na cele charytatywne.

To pierwsze wydarzenie kulinarne w Polsce takiego kalibru. Jeszcze nigdy dotąd w  jednym miejscu nie zgromadziło się tylu cenionych szefów kuchni oraz barmanów. W dniu 11 kwietnia 2019 r. z okazji premiery książki Polish Chef “Kucharze Nasza Historia”, która odbędzie się w hotelu Herbarium**** Przygotują oni dla gości dziesięcio-daniową kolację degustacyjną z alkoholem.

Na talerzach będą gościć  przede wszystkim produkty regionalne, pochodzące z polskich upraw i hodowli dostarczane przez lokalnych producentów.


Od strony kuchni o gości zadbają jedni z najlepszych kucharzy, cukierników w tym kraju oraz kilku gości z zagranicy:

Rafał Koziorzemski

Marcin Popielarz

Daniel Watkins

Michał Kępiński

Jacek Koprowski

Dawid Klimaniec

Ianthi Michalaki

Mateusz Dziwosz

Michał Wiśniewski

Patryk Szczepański

Ryan Thompson

Michał Szczepański

Dariusz Antończyk

Kamil Kędzierski

Patryk Stafin

Alkoholem zajmą się barmani:

Steve Zachariasz

Łukasz Stafin

Podczas kolacji będzie również okazja spróbować alkoholi z Dworu Sieraków czy też kawioru od Antonius Caviar. Gościem specjalnym kolacji będzie Cristian Gadau, współwłaściciel oraz założyciel The Best Chef’a.

Cały dochód z kolacji zostanie przeznaczony na pomoc Centrum Onkologii Dziecięcej - Przylądek Nadziei we Wrocławiu.

O książce

Książka powstała dzięki pracy ponad 65 osób. Zawiera przepisy przystawek, dań głównych, deserów oraz drinków. W sumie 90 pozycji wykreowanych przez 45 Szefów kuchni, cukierników i barmanów. Dochód z publikacji zostanie przekazany na wsparcie podopiecznych z Wrocławskiego Domu Dziecka przy ul. Parkowej. Nikt z ludzi zaangażowanych w projekt nie ma z tego projektu ani złotówki. Dla wszystkich twórców jest to forma niesamowitej pamiątki na dalsze lata pracy.  Ideą przewodnią jest pokazanie, że można działać wspólnie, z radością, w koleżeńskiej atmosferze i ponad podziałami. Można połączyć ludzi i zrobić razem wszystko, wystarczy chcieć.

Więcej informacji >>> KLIK

>>> http://polishchef.pl/