Croissant, brioche, babka i panettone oraz o wiele więcej - oto szkolenie, które znacząco wpłynie na rozwój asortymentu Twojej piekarni i cukierni. Pieczywo wiedeńskie według Sławomira Korczaka w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci.
Sławomir Korczak swoją pasję do cukiernictwa i piekarstwa odkrył już we wczesnej młodości. Doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i angielskich restauracjach. Absolwent Akademii Kurta Shellera, finalista World Chocolate Masters 2015. Na stałe osiadł w Meksyku, gdzie miał okazję przygotowywać dania dla ekipy filmowej, podczas zdjęć do filmu Zorro.
Na co dzień prowadzi w Meksyku własną piekarnię rzemieślniczą z europejskimi wypiekami Polska European Bakery&Chocolat.
Szkolenie "Pieczywo wiedeńskie" to niepowtarzalna okazja, aby podnieść swoje piekarsko-cukiernicze umiejętności.
Pieczywo wiedeńskie
Prowadzący: Sławomir Korczak
Miejsce: Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci
Poziom: zaawansowany
Koszt: 1,400 zł
Data: 5 - 6 lutego 2019
Godz.: 8.00 – 17.00 (wt) i 8.00 – 15.00 (śr)
Program:
1. Croissant/Pain au Chocolat
2. Wypieki Danish
3. Panettone
4. Babka
5. Conchas
6. Brioche Czekoladowy
7. Brioche z Kumkwatem i Wanilia
Podczas szkolenia organizator zapewnia:
1. stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
2. surowce
3. lunch
4. certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia