Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Nowa odsłona Targów Branżowych BMS-G

dodano , APC, materiał promocyjny

14 listopada br. odbyła się kolejna edycja Targów Branżowych BMS-G Centrum Zaopatrzenia Piekarni i Cukierni. Po raz pierwszy w nowym miejscu – w Centrum Sportowo-Edukacyjnym Solne Miasto w Wieliczce – i w nowej odsłonie.

Ciekawa kompaktowa forma jed­nodniowych targów organizowa­nych przez BMS-G cieszy się dużym zainteresowaniem zwiedzających i partnerów współpracujących z małopolskim dystrybuto­rem. Stąd pomysł, by w tym roku zorganizo­wać targi w nowej lokalizacji, która pozwo­liła stworzyć przestrzeń wystawienniczą dla 50 firm oraz ugościć piekarzy i cukierników .ska i województwa świętokrzyskiego. Na ofertę wystawców złożyły się innowa­cyjne mieszanki do wypieku pieczywa, wy­robów cukierniczych, szeroki wybór prze­tworzonych owoców, czekolady, wysokiej jakości tłuszczów i produktów mlecznych. Obok gotowych dekoracji z masy cukro­wej dostępne były akcesoria, urządzenia i surowce ułatwiające samodzielne deko­rowanie ciast i tortów. Jakie trendy panują w dekoracjach i smakach, można było się przekonać, przeglądając ofertę tradycyj­nych ciast i nowoczesnych monodeserów.


Mimo jesiennej pory nie brakowało witryn z lodami i urządzeń do ich produkcji. .cie, ale również w promocjach, a dodatko.wym marketingowym wsparciem były tzw. happy hours. Dzięki temu klienci BMS-G mogli złożyć zamówienie na produkty w ko.rzystnej cenie i wziąć udział w konkursach z atrakcyjnymi nagrodami. Do wygrania były: miesiarki planetarne 5 l, wózki paleto.we, odkurzacze przemysłowe, nadziewarki dwuigłowe, a nawet 43-calowe telewizory. W hali obok uwagę zwiedzających przycią.gnęła dyskusja ekspertów. O przyszłości .skiej – w oparciu o twarde dane – dysku.towali Arkadiusz Błaszczak, prezes zarządu APC-Back Europ Polska, wraz z ekspertami: Tomaszem Strzelakiem (Master Martini), Piotrem Goworkiem (GoodMills Innovation Polska) i Łukaszem Skalskim (Bakels Pol.ska). W godzinach popołudniowych – wraz z pojawieniem się mistrza cukiernictwa Da.miana Wiśniewskiego – panel zdominowa.ły torty dekorowane kwiatami maślanymi, modnymi dripami i ich komponowanie. Tegoroczna edycja Targów Branżowych BMS-G upłynęła pod znakiem dobrych smaków, inspiracji, kunsztu i konkretnej wiedzy. My też tam byliśmy i z bliska je obserwowaliśmy.