Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Na targach Expo Sweet gości częstowano pieczywem na lwowskich drożdżach

dodano , Enzym, materiał promocyjny

W targach międzynarodowych Expo Sweet, które gromadzą fachowców w branży piekarnictwa i cukiernictwa z całej Europy, wziął udział lwowski producent drożdży – „Firma Enzym”. Specjalizowane targi odbyły się niedawno w Warszawie.

Goście targów mieli możliwość zapoznania się z markami handlowymi Extra, Effect oraz Drożdże Lwowskie, które przedsiębiorstwo eksportuje do Polski, można było też spróbować pieczywo upieczone na lwowskich drożdżach.
„W odróżnieniu od Dni Otwartych (specjalistyczne targi branży ?piekarniczej i cukierniczej, które organizuje znana firma dystrybucyjna „Polmarkus” w polskich Pyskowicach. We wrześniu „Firma Enzym” także w nich uczestniczyła – uwaga), targi Expo Sweet są znacznie większe. Widać to w liczbie firm, które prezentują swoje osiągnięcia, oraz w liczbie warsztatów, które odbywają się w ramach targów. Targi zgromadziły przedstawicieli branży z Polski, Włoch, Czech, Rumunii i Grecji, duże ich grono zainteresowało się naszymi wyrobami i są nastawieni do kontynuowania dialogu na bardziej merytorycznym poziomie”, – opowiada kierownik działu sprzedaży eksportowej „Firmy Enzym” Lesia Chodakowska.

 

„Firma Enzym” dostarcza swoje wyroby do 14 krajów Europy. Już od 10 lat wyroby firmy są przedstawione w Polsce oraz od 17 lat – w Europie (są one eksportowane do takich krajów, jak Holandia, Belgia, Niemcy, Chorwacja, Słowenia, Czechy itd.). Na rynku Polski „Drożdże Lwowskie” dostępne są też w sieciach supermarketów.

„Głównym czynnikiem osiągnięcia znaczącego udziału na rynku Polski oraz sukcesu „Firmy Enzym” w Europie, naszym zdaniem, jest to, że produkujemy wyroby o stabilnie wysokiej jakości, ponieważ dla piekarza jest to gwarancja lepszego wyniku. Także, w razie występowania takiej potrzeby, zapewniamy klientom technologiczne wsparcie naszych wyrobów”, – opowiada

Larysa Szyszak, kierownik Innowacyjnego Centrum Piekarnictwa „Chlebowy Dom” („Firmy Enzym”).
Udział w specjalizowanych imprezach, takich jak Expo Sweet, potwierdza osiągnięcia firmy na poziomie międzynarodowym. „Miło nam było usłyszeć zadowolone opinie od naszych dawnych i nowych klientów, którzy wcześniej pracowali z wyrobami innych producentów, a teraz ufają nam już od wielu lat i stosują drożdże ze Lwowa!”, – dzieli się wrażeniami Larysa Szyszak.