Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Inspirujące mango

dodano , Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Braun

RECEPTURA

SPODY KRUCHE
1000 g Ciasto Kruche BRAUN
400 g masło (ew. margaryna)
100 g jaja (ew. woda) opcjonalnie przy prezentacji bezpośrednio na podkładkach

Wszystkie składniki połączyć na wolnych obrotach. Wykroić ok. 80 krążków o śr. 7 cm, grubości 2-3 mm. Schłodzić i wypiec w temp. 170°C przez 10-15 min.

BISZKOPTOWE KRĄŻKI ŚR. 4 CM
350 g Bisquick Plus BRAUN
200 g jaja
100 g woda

Składniki ubijać na wysokich obrotach (przez 6 minut). wylać na blachę 40 x 60 cm. Piec w temp. 240°C ok. 6 min.
Po wystudzeniu wyciąć 80 krążków o średnicy 4 cm. Wodę, Eden i Pastę Torrini połączyć, delikatnie mieszając. Dodać do ubitej śmietany.



MUS JOGURTOWY
3000 g śmietana ubita bez cukru
600 g woda
600 g Eden naturalny BRAUN
240 g Pasta Torrini jogurtowa GRADOS

1000 g Cremotions mango GRADOS
900 g Schokobella BRAUN

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1. Foremki silikonowe wypełnić musem jogurtowym w 90% ich objętości
KROK 2. Do środka szprycować Cremotions mango po ok. 12 g
KROK 3. Przykryć krążkiem biszkoptowym i zamrozić w przypadku prezentacji bezpośrednio na podstawce. Przy prezentacji na kruchej podstawie wypełnić formę i wyrównać
KROK 4. Zamrożone monoporcje wyciągnąć z formy i oblać białą Schokobellą.
Udekorować. Forma: „kamyk" na ok. 80 szt.