Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Targi dobre jak tiramisu - SIGEP 2018

dodano , Redakcja AU

To już lada chwila! Rusza największa i najbardziej znacząca impreza branżowa. 20. stycznia w Rimini zaczyna się SIGEP. To właśnie tam zaprezentuje się nasz narodowy team podczas Gelato World Cup.

20-24 stycznia Rimini po raz 39. znowu stanie się areną do naświetlenia aktualnych i nadchodzących trendów, nowości i talentów cukierniczych z całego świata. Odwiedzających czeka prawdziwa uczta - na 129 tys. metrów kwadratowych będą oglądać ofertę branży cukierniczej, lodziarskiej, czekoladowej i  kawowej.

 


Swoją rangę targi w Rimini zawdzięczają prestiżowym mistrzostwom międzynarodowym, a także konkursom narodowym, również dla seniorów i juniorów. W tym roku oddzielne mistrzostwa mają kobiety, które powalczą o tytuł Królowej Wypieków, tworząc wyjątkowe ciasto. Największe emocje podczas targów wzbudzi finał konkursu Gelato World Cup, w którym jako jedną z 12 drużyn z różnych zakątków świata jest Polska. Nasza drużyna, pod przewodnictwem Sebastiana Szmyda zaprezentuje, m.in. lody rzemieślnicze, rzeźbę z lodu, a także rzeźbę z karmelu. Cukiernicy wyruszyli do Rimini w doskonałych nastrojach i już szykują się do występu. Mu również osobiście będziemy kibicować naszym orłom na miejscu!

 


Zobacz film z przygotowań teamu >>> KLIK!

Nie mniej emocji wzbudza ulubiony tradycyjny włoski deser tiramisu. Rok 2018 został oficjalnie ogłoszony jego rokiem, stąd na targach możemy się spodziewać prezentacji jego w wydaniu największych mistrzów i w najróżniejszych odsłonach.

SIGEP to również ciekawe seminaria, prezentacje, dyskusje, w tym wielce oczekiwana “Rola cukiernika we współczesnej restauracji. Szykuje się prawdziwie smakowita uczta.