Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

POProstu magia świąt. Odkryj walory masy cukrowej POP firmy Modecor

dodano , Modecor, materiał promocyjny

Stworzyłeś magiczny smak tortu na Boże Narodzenie? Pomożemy Ci stworzyć wokół niego świąteczną aurę. Odkryj walory masy cukrowej POP firmy Modecor i ciesz się przygotowaniami do świąt!

Masa cukrowa POP została tak opracowana, by ułatwić życie cukiernikom i dekoratorom, zapewnić ładny wygląd wypiekom, sprostać różnicom temperatur i sprawić przyjemność podczas konsumpcji. Świetnie nadaje się do obkładania tortów, a po do­daniu CMC również do tworzenia płaskorzeźb i figurek 3D. Masa jest dostępna w gamie 12 kolorów i 4 gramatur. Nie zawiera uwo­dornionych tłuszczów i glutenu.

 

Wszystko, co musisz wiedzieć o masie cukrowej POP

• POP do obkładania tortów
Masa cukrowa POP jest niezwykle ela­styczna, możesz ją rozwałkować za po­mocą wałkowarki na 1 mm grubości.

• POP jest elastyczna
Możesz nią z łatwością obkładać tor­ty o wysokości do 10 cm bez ryzyka zapadania się i pękania masy cukrowej.

• POP jest plastyczna
Nawet po upływie kilku minut od roz­wałkowania POP jest tak plastyczna, że nie zmienia ani swojej szerokości, ani długości.

• POP jest odporna na wilgoć
POP wykazuje odporność na wilgoć na­wet w pomieszczeniach o wilgotności powyżej 77% bez utraty swojej wy­dajności.

• POP do modelowania
Dodając szczyptę CMC, POP staje się idealna nawet do tworzenia figurek 3D i kwiatów o bardzo cienkich płatkach.

• POP jest odporna na szok termiczny
Dzięki kompozycji opartej na nieuwodor­nionych tłuszczach i olejach POP jest wy-jątkowo odporna na szok termiczny (np. przy przenoszeniu z lodówki do tempe­ratury pokojowej).

• POP ma w 100% naturalną biel
Biały kolor POP uzyskuje się dzięki za­wartości cukru o wysokiej czystości (1° CEE). Z tego powodu POP nie zawiera dwutlenku tytanu.

• POP rozpuszcza się w ustach
POP zawiera cukier o granulacji 11 mikro­nów, więc jej konsystencja jest idealnie gładka i nie pozostawia uczucia „piasku” w ustach.

• POP jest łatwa w przechowywaniu
Torty przekładane kremem maślanym i obłożone POP mogą być przechowy­wane w 4°C do 48 godzin bez zapada­nia się, topnienia i nadmiaru wilgoci na powierzchni.

 

Magia świąt z masą cukrową POP

Wałkujemy masę cukrową PoP.

Obkładamy nią tort.

Wygładzamy nierówności packą do gładzenia.

Radełkiem odcinamy nadmiar masy cukrowej.

Przy użyciu kleju cukierniczego mocujemy dekoracje z masy cukrowej.

Paski z masy cukrowej przyklejamy na spód każdego piętra.

Używając cukru królewskiego, wykonujemy efekt śniegu.

Wszystkie figurki przyklejamy za pomocą kleju cukierniczego.

Z masy cukrowej PoP wykonujemy śnieżne kulki.

fot. Anna Kucia