Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Polscy piekarze próbowali wypieków przygotowanych na drożdżach lwowskich

dodano , Redakcja AK

Podczas Dni Otwartych firmy Polmarkus w Pyskowicach lider rynku drożdży na Ukrainie – Enzym Company – częstował gości wypiekami na bazie własnych produktów.

Najlepsi piekarze i przedstawiciele branży piekarniczej zebrali się w dniach 19 i 20 września na wystawie zorganizowanej przez firmę Polmarkus. Wszyscy zwiedzający mogli ocenić produkty największego producenta drożdży ze Lwowa.

Lwowskie specjalności

W ramach wystawy przedstawiono marki Enzym Company, które są eksportowane do Polski: Extra, Effect + 15% i Drożdże Lwowskie. Wszystkie drożdże są uniwersalne i dedykowane do różnych rodzajów wypieków: tradycyjnego pieczywa, słodkich i słonych wypieków, bułek oraz mrożonego ciasta. Specjalne miejsce wśród produktów firmy zajmują drożdże Effekt + 15%. – Drożdże ‘’Effekt +15’’ zostały wyróżnione przez piekarzy jako produkt przydatny do wykorzystania we wszystkich technologiach i recepturach. Jesteśmy dumni, że nasz produkt stał się  niekwestionowanym liderem rynku! mówi Łesia Chodakowska, szef działu sprzedaży eksportowej Enzym Company.

Drożdże te są rozpuszczalne w wodzie i mogą zaoszczędzić nawet do 10% dawki, dzięki wyższej zawartości suchej masy.

Drożdże Lwowskie to produkt przeznaczony do sprzedaży detalicznej, który można znaleźć we wszystkich sklepach sieci handlowych Auchan, Mila, Intermarche, Simple Market. Produkcja wszystkich drożdży jest certyfikowana zgodnie z międzynarodowymi normami jakości ISO 22000 i FSSC 22000.

Wszystkie produkty zostały zaprezentowane na stoisku firmy w ramach wystawy Dni Otwarte. Już po raz drugi bierzemy udział w Dniach Otwartych i mamy okazję zobaczyć, jak rośnie zainteresowanie produktami naszej firmy – dzieli się wrażeniami Łesia Chodakowska.

Lider rynku ukraińskiego

Enzym Company jest liderem rynku ukraińskiego: dwa z trzech chlebów "rosną" dokładnie na drożdżach tej firmy. Eksportuje swoje produkty do 14 krajów europejskich, w tym Belgii, Holandii, Niemiec, Czech i niemal wszystkich krajów Europy Wschodniej. Firmie Enzym udało się już zdobyć zaufanie polskiego rynku: około 10% piekarni w całym kraju regularnie wypieka swoje wyroby na drożdżach lwowskich.

W ciągu 10-letniej współpracy z polskimi piekarzami, Enzym Company opracował procesy eksportowe: gwarancja dostarczenia wyłącznie świeżych drożdży i regularne dostawy do każdego z oddziałów zagranicznych. Enzym Company stale pracuje nad modernizacją produkcji i wymianą doświadczeń.  Regularnie organizuje spotkania na terenie swojej fabryki z piekarzami z krajów Unii Europejskiej, aby dzielili się oni doświadczeniami z ukraińskimi mistrzami branży piekarniczej i cukierniczej. Prowadzi również Centrum Innowacji “Dom Chlebowy”, który pomaga piekarniom umiejętnie wykorzystywać przepisy w celu uzyskania produktu wysokiej jakości.