Następne targi piekarsko-cukiernicze w Stuttgarcie odbędą się dopiero w październiku 2013, a organizatorzy już planują wydarzenie. Podjęto nawet decyzję o powiększeniu powierzchni wystawienniczej o ok. 10 tys. metrów kwadratowych, aby sprostać rosnącemu popytowi.
Podobne artykuły
Wydarzenie, które od zawsze prezentuje wysokiej jakości produkty i usługi na powierzchni 42 tys. m2, rozwija się i w przyszłości, będzie dysponować 52 tys. m2. „Zawsze osiągaliśmy granice pojemności i byliśmy zmuszeni rezygnować z udziału niektórych firm” – skomentował Ulrich Kromer, dyrektor zarządzający Messe Stuttgart, wyjaśniając przyczynę decyzji o podwyższeniu ilości miejsc na hali. "Branża jest silna, a my możemy umożliwić większej ilości wystawców, udział w stuttgardzkich targach” – dodaje.
Do tej pory 220 firm z dziesięciu krajów, w tym 20 nowych wystawców, zarezerwowało ok. 15 tys. m2 powierzchni wystawienniczej.
Südback 2011 przyciągnął ok. 32 tys. m2 odwiedzających (+ 6% w porównaniu z 2010 r.) i 521 wystawców z 14 krajów, potwierdzając tym samym swoje miejsce w czołówce targów dla piekarni i rzemiosła cukierniczego.
Aż 50% ankietowanych, odwiedzających targi zgodziło się, że Südback staną się bardziej istotne dla branży w przyszłości.
Zainteresowane przedsiębiorstwa już mogą zarezerwować przestrzeń wystawienniczą. Dokumenty rejestracyjne są do pobrania na stronie: www.suedback.de.