Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

VI Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy z Appetitą Goplaną i Oranżadą Hellena!

dodano , Redakcja PS

7 czerwca w warszawskiej restauracji Endorfina Foksal odbyła się szósta edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Znani i lubiani dziennikarze, gotując wspierali Puckie Hospicjum pw. Św. Ojca Pio. Dania główne doprawiali aromatycznymi przyprawami Appetita, a wyśmienite desery wzbogacali aksamitną czekoladą Goplana.

Pomaganie przez gotowanie
W tegorocznych kulinarnych zawodach wystartowało sześć trzyosobowych drużyn. Dziennikarze spotkali się, aby zademonstrować swoje kulinarne talenty, ale przede wszystkim pomóc najbardziej potrzebującym. W tym roku uczestnicy wspierali Puckie Hospicjum pw. św. Ojca Pio założone przez ks. Jana Kaczkowskiego.

Wśród gotujących znaleźli się: Marcin Cejrowski, Ela Dziob-Radziszewska, Aleksandra Rosiak, Anna Dec, Michał Olszański, Justyna Śliwowska, Maciej Orłoś, Joanna Kryńska, Sergiusz Ryczel, Maciej Dolega, Kasia Olubińska, Małgorzata Ohme, Krzysztof Skórzyński, Agnieszka Gozdyra, Kamil Dziubka, Maciej Stroiński, Milena Galant, Anna Matusiak. Imprezę prowadziła Odeta Moro (dziennikarka i prezenterka radiowa oraz telewizyjna). Skład jurorski zasilili: Kamila Biedrzycka-Osica (dziennikarka telewizyjna i radiowa, zwyciężczyni I edycji Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy), Adrian Furgalski (politolog, ekspert ds. transportu), Adrianna Biedrzyńska (aktorka i piosenkarka), Daria Ładocha (blogerka i dziennikarka kulinarna), Andrzej Wrona (siatkarz reprezentacji Polski) i Adam Chrząstowski (ekspert kulinarny, restaurator i ambasador marki Appetita).



Dziennikarze z Appetitą, Goplaną i Oranżadą Hellena
Każdy zespół miał godzinę na przygotowanie dania głównego z okoniem morskim, chorizo, szpinakiem i przyprawami Appetita, a także deseru z truskawkami, herbatnikami i aksamitną czekoladą Klasyczna Gorzka Goplana.
Najlepsze danie główne przyrządził zespół: Maciej Orłoś, Sergiusz Ryczel, Joanna Kryńska. Jego propozycja uwodząca aromatycznymi przyprawami Appetita, podbiła serca jury oraz zgromadzonych gości. Zwycięski deser - pyszną kompozycję z nutą czekolady Klasyczna Gorzka Goplana przygotowała drużyna: Kamil Dziubka, Gosia Ohme, Krzysztof Skórzyński. Orzeźwienie dziennikarzom zapewniała kultowa Oranżada Hellena, słynąca z oryginalnego landrynkowego smaku i musujących bąbelków.



Appetita to jedna z najbardziej znanych i cenionych marek przyprawowych w naszym kraju. Już od czternastu lat towarzyszy Polakom w przygotowywaniu obiadów, deserów, przyjęć i wszelkich okazji. Appetita, zgodnie ze swoim hasłem - Uwodzi aromatem. Czerpie inspiracje ze źródeł – z natury, nadając potrawom wyjątkowy smak i aromat. Produkty marki wyróżnia fioletowa kolorystyka. Jej portfolio obejmuje aromatyczne zioła, przyprawy jednorodne oraz skomponowane według autorskich receptur mieszanki przyprawowe. Ofertę uzupełnia linia dodatków cukierniczych Domowe Sekrety.

Goplana to jedna z najstarszych polskich marek, która wciąż odkrywa nowe oblicza czekolady i cieszy się niezmienną sympatią konsumentów. Intryguje ciekawymi połączeniami smakowymi, dostarczając słodkiej przyjemności. Oferta marki obejmuje bogaty wybór tabliczek, cukierków czekoladowych oraz cukierków orzeźwiających i owocowych, w tym produkty bezglutenowe. Szeroki wachlarz wyrobów Goplany charakteryzuje najwyższa jakość wykorzystanych surowców, niepowtarzalny smak oraz nowoczesne opakowania.



Hellena od przeszło 20 lat oferuje konsumentom szeroką gamę napojów i kultową Oranżadę. Łącząc tradycję z nowoczesnością, kreując nowe trendy, przywołuje jednocześnie wspomnienia beztroskiego dzieciństwa, które wypełniał smak bąbelkowej, orzeźwiającej oranżady. W portfolio marki znajdują się m.in. napoje gazowane w różnych smakach, Oranżada Hellena FIT z dodatkiem stewii, Oranżada Hellena YOO! z witaminami dla dzieci oraz owocowe napoje niegazowane w najbogatszej na rynku ofercie smakowej.