Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

8 deserów w dwa dni z Best Pastry Chefem – szkolenie

dodano , Redakcja AU

Jeśli stawać się mistrzem, to tylko pod okiem mistrza – polskiego Best Pastry Chefa, czyli Michała Iwaniuka. Zapraszamy na kolejne szkolenie w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Tym razem poznacie tajniki nowoczesnych deserów, które oczarują nawet najbardziej wymagających gości cukierni oraz restauracji.

Jeśli chcesz podnieść poziom cukiernictwa w swojej cukierni lub restauracji oraz  zaskoczyć swoich gości - to są szkolenia dla Ciebie! Podczas dwóch dni szkolenia nauczysz się najnowszych technik tworzenia deserów od podstaw, składania, dekoracji oraz podania. Przewdonikiem po świecie deserów i nauczycielem będzie Best Pastry Chef 2016 i polski reprezentant w finałach World Chocolate Masters – Michał Iwaniuk, czyli pastry chef Czekolada Cafe, 

 

Na szkoleniu dowiesz się:

- jak tworzyć desery od podstaw – 8 różnych receptur – odpieki, musy, kremy, lody, glasaże
- jak tworzyć oryginalne dekoracje – czipsy owocowe oraz „ziemię"
- jak łączyć nieoczywiste smaki i  jak dobrać kolory w deserze
- jak efektownie podać deser
- istotnych informacji na temat surowców, sprzętu, form oraz narzędzi i  jak  ich używać podczas szkolenia.

 


Podczas szkolenia organizator zapewnia:

 - stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
- surowce
- certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
- przerwę na obiad

 

Desery na talerzu

Koszt: 845.00zł
Data: 26-27 czerwca 2017
Godz.:
 8.00 – 17.00 (pn) i 8.00 – 15.00 (wt)
Prowadzący:
 Michał Iwaniuk

Miejsce: Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci

Lublin, ul. Zemborzycka 59F

>>> http://www.kucia.com.pl/

Uwaga! Szkolenie przeznaczone dla osób średnio zaawansowanych. Ilość miejsc ograniczona.

Więcej informacji >>> KLIK