Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Jak smakują mistrzowskie lody?

dodano , Redakcja AU

30 kwietnia zobaczymy nową, MISTRZOWSKĄ odsłonę Lodziarni Pod Orzechem w Baborowie (woj. opolskie). Otwarcia w samo południe dokona właściciel lodziarni, a także świeżo upieczony Mistrz Polski w Lodziarstwie – Tomasz Szypuła.

To, co najlepsze, będzie czekało oczywiście w lodziarni, a tam lody robione jak kiedyś - według tradycyjnej technologii i receptur - oraz mistrzowskie smaki, którymi duet Tomasz Szypuła i Łukasz Parzymski podbił serca jurorów podczas Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet 2017! Wizytówką lodziarni będzie odnowiony frezer polskiej produkcji (tzw. cieszynka) z przełomu lat 70. i 80., w którym w przyszłości mają być przygotowywane lody.

I to jakie! Lodziarnia w Baborowie przyciąga lodożerców bardzo oryginalnymi smakami. Na ten dzień przygotowana jest specjalna oferta 12 wybornych smaków, w tym przede wszystkim mistrzowskie lody:  wanilia klasyczna z laskami z Madagaskaru i Thaiti, awokado z olejem ze styryjskim olejem z pestek dyni. Ponadto będzie też czekolada z cukrem muscovado, sorbet malinowy z buraczkami i infuzją z świeżym rozmarynem, śmietankowe z dawnych lat. A także tak ciekawe smaki jak budyn polski z sosem malinowym, mascarpone z bezami i żurawiną, pistcja pesto, cytryna z rumiankiem i salsą mango/kokos oraz świeżą miętą. Do tego wiosenny sorbet truskawkowy i sherbet mango z kokosem. I ostatni smak na osłodę: ukochane przez wzystkich oreo!

Mistrz Polski zaprasza wszystkich, tym bardziej że lodziarnia wraz z ogródkiem pomieści blisko 90 osób. Warto dodać, że aktualny Mistrz, jako tata kilkuletniego Karolka, zadbał nie tylko o pyszne rzemieślnicze lody, ale też o atrakcję dla dzieci – pod ogromnym orzechem, obok lodziarni, pojawi się orzechowy domek idealny dla małych lodożerców.

Już w najbliższą niedzielę 30 kwietnia widzimy się na mistrzowskich lodach i trzymamy kciuki za słoneczną pogodę!!!

Lodziarnia Pod Orzechem
ul. Moniuszki 5
Baborów 

Zobacz na Facebooku >>> KLIK!

Wywiad z Tomaszem Szypułą oraz Łukaszem Parzymskim >>> KLIK!