Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pączki z KOMPLET Multidrożdżowe 25

dodano , Komplet, materiał promocyjny

autor: KOMPLET Polska

Receptura podstawowa - pączki
250 g KOMPLET Multidrożdżowe 25
1000 g mąki pszennej, typ 550
70 g drożdży
70 g oleju roślinnego
500-550 g wody
----------------------------------------------------
1890-1940 g łącznie



 

Wykonanie
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.

czas mieszania: 3 minuty / 1. bieg
(miesiarka spiralna) 7 minut / 2. bieg

temperatura ciasta: około 26 °C
Ciasto podzielić na kęsy i odstawić do spoczynku.

czas gary ciasta: około 15 minut
Gotowy kęs ciasta podzielić i zaokrąglić, delikatnie spłaszczyć.

czas końcowej gary ciasta: około 40 minut
+ około 20 minut poza garownikiem

Usmażyć z dwukrotnym odwróceniem pączka.
temperatura smażenia: 170-175°C

Gotowe pączki napełnić dowolnym nadzieniem i udekorować KOMPLET Neuschnee, KOMPLET Magic Fondant, KOMPLET Kiddy.