Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Strucla Amaretto

dodano , Uniferm, materiał promocyjny

autor: Uniferm

RECEPTURA

Ciasto
3,90 kg mąki pszennej t.500
3,90 kg mieszanki drożdżowo- twarogowej UNIFERM HefeQark
1,20 kg margaryny
0,45 kg drożdży UNI Aktiva
1,30 kg jaj
0,40 kg cukru
0,12 kg soli
0,78 kg twarogu
3,00 kg wody

Nadzienie
5,40 kg masy percepanowej UNIFERM Persipan
0,60 kg mleka
0,45 kg jaj
0,15 kg kawy rozpuszczalnej
0,85 kg delikatnego kremu UNIFERM Bella Creme

22,50 kg razem  ciasto+ nadzienie

 

Sposób przygotowania

Po wyrobieniu ciasta dzielimy na kęsy, odcinamy kęsy ciasta na sztuki 350 g i wałkujemy sztukę na grubość ok. 5 mm. Rozsmarowujemy nadzienie (250 g) i zwijamy w rulon. Następnie przecinamy wzdłuż strucle z nadzieniem przekładając ciasto „lewa prawa” (a ‘la warkocz) i wkładamy do foremki.

Opcjonalnie wykończyć górę pomadą oraz dół obtoczyć w migdałach.

 

 

 

.