Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Spotkania z Mistrzem - Polagra Tech, Mistrz Branży (stoisko 1, hala 5A)

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Redakcja Mistrza Branży ruszyła z nowym projektem "Spotkania z Mistrzem". 25-28 września br. podczas Polagra Tech na naszym stoisku będzie można spotkać się i porozmawiać z mistrzami piekarstwa i cukiernictwa oraz mistrzyniami dekoracji cukierniczych. Jakich Mistrzów zaprosiliśmy na targi w Poznaniu?

Co miesiąc nasza redakcja ma przyjemność przygotowywać wywiady z ciekawymi ludźmi branży, gdzie to my spotykamy się z mistrzami w swoim fachu i zadajemy pytania. Tym razem zapraszamy naszych Czytelników do zadawania pytań podczas kameralnych spotkań z zaproszonymi Gośćmi.

Goście Mistrza Branży

Jak prowadzić tradycyjną piekarnię otwartą na innowacje?
Piekarz Roku 2016 Paweł Giza (Piekarnia-Cukiernia iGizmo)
25 września, godz. 11.00-12.00


Sposób na certyfikowane świeże pieczywo bezglutenowe w Twojej piekarni (degustacja pieczywa),
Mistrz piekarstwa Bogdan Smolorz (Piekarnia Cukiernia Bogdan Smolorz)
25-26 września, godz. 13.00-14.30



O sztuce tworzenia figurek, potencjale polskiego sugarcraftingu i korzyściach udziału w Cake Festival Poland (pokaz tworzenia figurek z masy cukrowej)
Dekoratorka tortów Kinga Jakimowicz (Artystyczna Pracownia Cukiernicza „Torcik”)
25 września, godz. 11.00-12.30



Jak tworzyć pieczywo dopasowane do potrzeb współczesnych ludzi według dietetyka?
Autorka książki „Chleb współczesny – chleb dla każdego” Marzena Zacharska
26 września, godz. 12.30-14.00


Tajniki dekorowania ciasteczek, Jak rozwijać swoją pasję, czyli dlaczego warto przyjechać na Cake Festival Poland (pokaz dekorowania ciasteczek)
Dekoratorka Anna Komisarczyk (A Ja To Pierniczę)
26-28 września, godz. 11.00-12.30



Otwieramy lodziarnię: lody czekoladowe, wegańskie, sorbety – sposób na słodki biznes
Komponenty do lodów w cukiernictwie – alternatywy wy­korzystania surowców do lodów po sezonie
Sławomir Szewczyk, Sempre Group
27-28 września, godz. 12.30-13.45

   
 

100% Czekolady
Prezentacja rzeźb z czekolady i karmelu Marka Moskwy i Pawła Górnego (100% Czekolady), Wicemistrzów Polski w Przygotowaniu Deserów 2016
Spotkanie z Markiem i Pawłem – 25 września, godz. 11.00-15.00


 

 

SERDECZENIE ZAPRASZAMY - Stoisko Mistrza Branży, Polagra Tech, nr 1, hala 5A

Dla osób zainteresowanych mamy 20 bezpłatnych zaproszeń na targi Polagra Tech.
Więcej informacji, Anna Kania, tel. 531 610 668