Monodeserami, nowoczesnymi tortami i kuszącymi makaronikami zacznie się jesienny sezon szkoleniowy w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. A wszystko to za sprawą doświadczonych cukierników Michała Iwaniuka oraz Thierry Ayela. Pierwsze szkolenie 26-27 września. Serdecznie zapraszamy!
Podobne artykuły
Wszystkich miłośników nowoczesnego cukiernictwa francuskiego opartego na rzemieślniczym fachu zapraszamy na dwudniowe szkolenia z mistrzami smaku i finezji! Już pod koniec września Michał Iwaniuk, mistrz czekolady (na co dzień szef cukierni w Hotel Airport Okęcie), zdradzi Wam arkana tworzenia modnych deserów rodem z Francji. Z kolei na początku października czekają Was niezapomniane lekcje z niestandardowych tortów i prawdziwych makaroników, które zaprezentuje nie kto inny, tylko Thierry Ayel!
MONOPORCJE (ekskluzywne desery)
Termin: 26-27 września (pn-wt)
Godz.: 8.00-16.00
Cena: 849 zł
Prowadzący: Michał Iwaniuk
PROGRAM SZKOLENIA:
1. pate choux z kremem jagodowym i wanilią
2. torcik bezglutenowy z cremeux Earl Grey
3. donut z galaretką śliwkową
4. mus biała czekolada/mango/limonka
5. ciemna czekolada/banan/muscavado/marakuja
6. chuntill pistacjowy z ziemią czekoladową
7. karmel z paloną białą czekoladą i brusznicą
8. tarta migdałowa z karmelem i musem czekoladowym
9. dacquoise z ziarnem kakaowca i cremeux mleczna czekolada
NOWOCZESNE TORTY i FRANCUSKIE MAKARONIKI
Termin: 10-11 października (pn-wt)
Godz.: 8.00-16.00
Cena: 749 zł
Prowadzący: Thierry Ayel
PROGRAM SZKOLENIA
1. Tort z ciemną czekoladą lawendową z kozim serem i morelą
2. Tort „Miroir” z białą czekoladą, różą i malinami
3. Makaroniki
Podczas szkolenia zapewniamy:
1. stanowiska pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały
2. surowce
3. certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia
4. przerwę na obiad
Liczba miejsc ograniczona.
Miejsce: Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia, Lublin, ul. Zemborzycka 59F
ZAPRASZAMY!