Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Hert zaprasza na spotkanie nt.: Zalety mrożenia - 21.06.2016, Wraszawa, ul. Odlewnicza 4a

dodano , Hert2, materiał promocyjny

Będą: fakty i mity o mrożeniu, produkcja „na żywo” wysokiej jakości pieczywa przeznaczonego do mrożenia, w tym wyprodukowanego z użyciem zakwasów i podmłód oraz efekty mrożenia ciast cukierniczych, drożdżówek i chleba.

Spotkanie poświęcone będzie tematyce mrożenia, magazynowania i odtajania wyrobów piekarsko-cukierniczych  oraz produkcji wysokiej jakości pieczywa, zgodnie z obecnymi trendami, czyli zdrowego i z naturalnych surowców.

Na spotkaniu przedstawimy fakty i obalimy mity o mrożeniu wyrobów piekarsko-cukierniczych.

Poruszymy m. in.  takie aspekty mrożenia jak jakość i koszt wytworzenia produktu, logistyka,  wykorzystanie możliwości wypiekowych piekarni, różnicowanie i elastyczność asortymentu.

Pokażemy „na żywo” produkcję wysokiej jakości pieczywa przeznaczonego do mrożenia, w tym wyprodukowanego z użyciem zakwasów i podmłód oraz efekty mrożenia ciast cukierniczych, drożdżówek i chleba.

Dobór i zastosowanie maszyn i urządzeń będzie miał na celu uzyskiwanie wysokiej jakości wyrobów,  powtarzalnej, szybkiej produkcji oraz ograniczenie pracy i błędów człowieka.

zobacz >>

 

Warszawa, 21 czerwca
od godz. 11:00, w siedzibie Hert, ul. Odlewnicza 4a w Warszawie

PROGRAM:
11:00 Część teoretyczna:
           Przedstawienie firm: Merkur, Credin, Hert.
           Wszystko o mrożeniu, magazynowaniu i odtajaniu. - P. Sieracki, R. Olewczyński, Hert
12:00 Przerwa kawowa
12:30 Pokazy produkcji:
           - Produkcja zakwasów i podmłód - fermentatory Hematronic
           - Formowanie pieczywa  - linia do pieczywa Crustica oraz do bułek Selecta
           - Mrożenie szokowe - Hert System
           - Wypiek - piec obrotowy Rototherm, piec sklepowy Kolb
Produkty:
           - Pieczywo Premium
           - Pieczywo słodkie - drożdżówki
           - Składane ciasta cukiernicze
14:00 Lunch
14:30 Podsumowanie i ocena wypieków.


Informacja i potwierdzanie udziału w spotkaniu:
marketing@hert.pl
tel.: 508 023 946; 508 090 379; 664 115 064

http://www.hert.pl/zalety_mrozenia_21.06.2016,_hert,_warszawa_id_860.html