Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Mistrzowie kunsztu i smaku, czyli Goście Strefy Mistrza Branży

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Show z udziałem znakomitych specjalistów piekarstwa, cukiernictwa i lodziarstwa odbędzie się 12-14 marca br. podczas 8. edycji Strefy Mistrza Branży. Sprawdź, kogo będziemy gościć.

Ludzie z pasją
Strefa Mistrza Branży „Kunszt, Smak i Inspiracje”


Anna Daraż – właścicielka Pracowni Tortów „Niezłe Ciacho” w Tarnowie, dekoratorka tortów w stylu angielskim, szkoleniowiec. Uczennica sugarcraftera Davida MacCarfrae’a, pierwsza Ambasadorka firmy Modecor w Polsce (2014 r.). Od kilku lat prowadzi szkolenia dla profesjonalistów w całej Polsce. Jurorka w konkursie Wystawa Tortów Okolicznościowych 2016 w Warszawie.


Kinga Jakimowicz – właścicielka Pracowni Cukierniczej Torcik oraz Akademii Torcik. Sugarcrafterka, szkoleniowiec, brała udział w szkoleniach u światowej sławy dekoratorów, jak: Antonella di Maria, Marielly Parra, Berna Garcia, Margarida Duarte. Jurorka w Międzynarodowym Festiwalu Cukrowym w Czechach Jihlawa 2015.

 

Joanna Olszewska – pasjonatka i miłośniczka czekolady, prowadzi szkolenia z zastosowania czekolady, współpracuje z firmą Sempre Group oraz prowadzi własną firmę Chocoevents.

 

Anna Szczepłek – założycielka i współwłaścicielka Pracowni „Sztuka Czekolady”. Z wykształcenia plastyczka, z zawodu marketingowiec, z zamiłowania szefowa kuchni.

 

Gabriela Wesół – założycielka i współwłaścicielka Pracowni „Sztuka Czekolady”. Z wykształcenia magister zarządzania biznesem, z zamiłowania kreatorka smaków.


Teresa Trzaskalik – pasjonuje się karmelem, który wypełnia jej każdą wolną chwilę – prowadzi szkolenia, uczestniczy w pokazach i prowadzi bloga o karmelu: inspiracje-cukiernicze.blogspot.com. Współpracuje również ze szkołami zawodowymi, przygotowując młodzież do konkursów cukierniczych. Pracuje jako technolog w firmie AKO.

 

Katarzyna Wójcik – technik pszczelarz, założycielka i właścicielka muffiniarni Katie's Cupcake w Lublinie, w której odpowiada za dekoracje, sugarcrafting oraz stylizowanie wyrobów.

Michał Wójcik – współwłaściciel muffiniarni Katie's Cupcake, w której zajmuje się wypiekiem babeczek.


Tomek Czarnecki – młody i pełen wyobraźni pasjonata cukiernictwa. Na co dzień pracuje w muffiniarni Katie’s Cupcake, gdzie m.in. odpowiada za kontakty z klientami w zakresie projektowania tortów i cupcake’ów, pomaga w tworzeniu koncepcji dekoracji. Najbardziej interesują go trudne technicznie projekty tortów w stylu angielskim.


Bogdan Smolorz – mistrz piekarstwa z blisko 40-letnim doświadczeniem, właściciel  tradycyjnej Piekarni Cukierni w Grudyni Wielkiej, certyfikowanej piekarni ekologicznej BioPiekarnia oraz targowiska EKO BIO ORGANIC Centrum w Mikołowie. W oddzielnej pracowni prowadzi wypiek pieczywa bezglutenowego w standardzie BIO.


Mariola Smolorz – pasjonatka zdrowego odżywiania, żona mistrza Bogdana Smolorza, zaangażowana w prowadzenie rodzinnej piekarni w Grudyni Wielkiej.

 

Dawid Szulc – cukiernik, główny technolog i szef sprzedaży Comprital Polska. Pasjonat branży lodziarskiej i cukierniczej. Brązowy medalista lodziarskich międzynarodowych mistrzostw Marco Polo Cup 2015 w Szanghaju.

 

Mariusz Misiewicz – technik technologii żywności o specjalizacji ciastkarskiej. Wieloletnie doświadczenie i pasja w cukiernictwie pozwoliły mu na założenie firmy Francpol s.c., która zajmuje się produkcją ciasta francuskiego mrożonego dla cukierni piekarni i restauracji, współpracuje z firmą Kandy.


Sławomir Szewczyk – prezes w firmie Sempre Group. Sześć lat temu z pasji i zamiłowania do lodów otworzył firmę Sempre. Chętnie dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Współprowadzący licznych warsztatów lodowych.

Krzysztof Smoleń – wiceprezes w firmie Sempre Group, współprowadzący licznych warsztatów lodowych, technolog z wieloletnim stażem, otwarty na nowości i wyzwania, kreatywnie i z uśmiechem podchodzący do pracy. Autor licznych receptur lodowych.

 

Wojciech Reizer – absolwent Szkoły Espresso Attibassi Espresso Italiano w Castel Maggiore, zatrudniony w firmie Corriere Caffe, zajmującej się dystrybucją ekspresów i kaw włoskich. Oprócz sprzedaży kawy prowadzi szkolenia barmanów z zakresu parzenia kawy metodą espresso – kursy podstawowe oraz z parzenia kaw i przygotowywania deserów kawowych.


Strefa Konsultantów

 

Michał Rusek – szkoleniowiec, ekspert ds. marketingu i reklamy, właściciel agencji www.MarketingFanpage.pl, portalu www.MarketingDlaCiebie.pl oraz www.SzkolenieObslugiKlienta.pl. Blisko współpracownik i redaktor magazynu „Mistrz Branży” i „Businessman Today”.

 

Agata Kondrat – technolog, wsparcie merytoryczne dla użytkowników programu Nutrition Calculator FOODCAL.

 

Dariusz Młynarczyk – obsługa klienta w zakresie programu Nutrition Calculator FOODCAL.

 

PARTNERZY MISTRZA BRANŻY, którzy zadbali o profesjonalne wyposażenie Strefy i zaopatrzyli w surowce

Goście strefy