Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Program Strefy Mistrza Branży na BAKEPOL 2015

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

10-13 października w Lublinie, podczas targów BAKEPOL, rozkręcimy Manufakturę Smaku i Chleba. W 7. edycji Strefy Mistrza Branży weźmie udział ponad 20 osób. Wśród nich mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa, szefowie kuchni, miłośnicy i pasjonaci rzemieślniczego kunsztu, a nawet mistrz wędliniarstwa!

Jesienią Strefa Mistrza Branży będzie przyciągać nie tylko ciekawymi tematami, znanymi nazwiskami, ale też aromatem świeżych i suszonych ziół w chlebie, wypiekach na słodko i rewelacyjnych przekąskach. Nie bylibyśmy sobą, gdyby w Strefie nie pojawiła się czekolada! I to w jakim wykonaniu!

Sprawdźcie, co w tym roku przygotowaliśmy specjalnie dla Was. Poniżej PROGRAM STREFY MISTRZA BRANŻY na wszystkie dni targów BAKEPOL w Lublinie, 10-13 października 2015 r.

Nr stoiska Mistrza Branży i Strefy: pawilon A stanowisko 8.

Program Strefy Mistrza Branży Sobota

 
10 października
10.45-11.45 – Zioła i infuzje. Zasady tworzenia, metody i połączenia aromatów, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo                                                                  
12.00-12.45 – Francuskie makaroniki z kremami ziołowymi, Thierry Ayel, Francja na Talerzu
13.00-14.30 – Chleby Kaukazu, Diana Volokhova, Smak Armenii                                
14.45-15.45 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
16.00-17.00 – Tworzenie czekoladowych form na balonach, Joanna Olszewska, Sempre          
17.15-17.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia                       

Niedziela, 11 października
10.45-11.45 – Aromatyczne finger food, Anna Maria, Kucharnia
12.00-13.00 – Połączenia smakowe – jak skomponować i przekazać smak czekolad z Madagaskaru i Dominikany, Piotr Chylarecki, Dawid Makurat, Deseo                                                                 
13.15-14.00 – Artystyczne dekoracje na chleb, Wiesław Kucia, Szkoła Artystyczna                                                        
14.15-15.15 – Tradycyjny chleb, zioła i szynka, Anna Surmacz-Kałamarz, Bogumił Kałamarz, Piekarnia Drzewna Anmar
15.30-16.30 – Chleb gastronomiczny – sztuka wypiekania i podawania, Maciej Rosiński, Affogato                                 
16.45-17.30 – Warsztaty czekoladowe: Od ziarna do czekolady, temperowanie, praliny, trufle – bez tajemnic, Joanna Olszewska, Sempre           

Poniedziałek, 12 października
11.00-11.45 – Słodkości pachnące ziołami, Dorota Zieleńska, Cukiernia Ambasada
12.00-12.45 – Mąka Grahama wczoraj i dziś, dr Józef Sadkiewicz, Instytut Sadkiewicza                                              
13.00-14.00 – WEGE smacznie, czyli kanapka w zdrowej odsłonie, uczennice OHP Rybnik, Anna Picho, Regionalne Towarzystwo Oświaty Zdrowotnej
14.15-15.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
15.30-16.15 – Sztuka nadziewania czekoladek – pralinka Mojito, Anna Szczepłek i Gabriela Wesół, Pracownia Sztuka Czekolady
16.30.-17.30 – Warsztaty: Trzy wariacje na temat truskawki – Truskawki w czekoladzie ze zdobieniami, Truskawki „Texudo”, Truskawki w czekoladzie obtaczane i zdobione, Joanna Olszewska, Sempre

Wtorek,13 października
11.00-12.00 – Boski chleb, Anna Daniluk, Przypraw mnie
12.15-13.15 – Czary-mary z chleba i ziół, Feliksa Gorzkowska, Tymiankowy Smak Fajsławic, Elżbieta Wójcik, Restauracja Koncertowa w Lublinie
13.30-15.00 – Muffinki z innej bajki, Katarzyna i Michał Wójcikowie, Muffiniarnia Katie’s Cupcake

 

Zobacz program oraz prezentację specjalistów strefy w formie pliku pdf lub poniższą wersję na platformie ISSUU