Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Nowości produktowe firmy Prospona

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona przygotowała dla Klientów nowości produktowe na nadchodzący sezon. Oferta została rozszerzona o nowe nadzienia żelowe, wsady owocowe oraz frużelinę rabarbarową.

Nadzienie żelowe

Nowe żelowe nadzienie do pączków oraz innych produktów nastrzykiwanych po wypieku, dostępne w dwóch rodzajach: wiśniowe i morelowe. Wygodne i proste w zastosowaniu o mocno owocowym smaku, klarownym wyglądzie i delikatnej konsystencji.

Fruzelina rabarbarowa

Nowa frużelina powstała ze starannie wyselekcjonowanych owoców rabarbaru. Firma Prospona zadbała o to byśmy mogli cieszyć się wyjątkowym smakiem letniego sezonu przez cały rok w formie klarownego żelu. Frużelina® rabarbarowa o wysokiej zawartości owoców i naturalnym smaku nadaje się do deserów, lodów, gofrów, bitej śmietany, ciast wypiekanych bezpośrednio lub po zamrożeniu oraz dań gastronomicznych.

Gama smaków Frużelin®: malina, wiśnia, ananas, borówka amerykańska, brzoskwinia, czarna jagoda, zielone jabłko, owoce leśne, truskawka, żurawina.

 Wsady owocowe

Wsady owocowe to produkt powstały z odpowiednio przygotowanych i rozdrobnionych owoców, tworzących gęstą, mocno skoncentrowaną masę. Widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalna barwę i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym. Produkt jest termo stabilny. Polecamy jako składnik mas lodowych, dodatek do śmietan oraz kremów budyniowych i tłuszczowych oraz jako składnik ciast biszkoptowo – tłuszczowych. Dostępne smaki: ananas, brzoskwinia, czarna porzeczka, cytryna, grejpfrut, gruszka, jagoda, jabłkowy, malina, pomarańcza, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, żurawina.

 

Więcej informacji:

Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA sp. z o. o.

ul. Węgierska 11

33-300 Nowy Sącz

tel. 0-18 443-69-05

fax. 0-18 444-28-02

e- mail: biuro@prospona.com.pl