Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Babka piaskowa

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

autor: Sonneveld

„Babka piaskowa” jest bardzo wygodną w użyciu 100% mieszanką do wypieku ciasta biszkoptowo-tłuszczowego. Dzięki tej mieszance otrzymujemy babki o dużej delikatności, świeżości i regularnej strukturze miękiszu. Upieczona babka jest dobrą podstawą do otrzymania wyrobów o różnym nadzieniu, pokryciu i dekoracji.

Nowa mieszanka firmy Sonneveld nadaje się zarówno do przygotowania babek piaskowych, jak i do różnego rodzaju ciast z owocami, kruszonką lub budyniem.

Receptura:

100% Mieszanka „Babka”       
50% Jaja                                     
55% Olej roślinny                     
2,5% Woda                                 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszać przez 4 minuty (na średnich obrotach). Temperatura pieca około 170-180 st. C. Czas wypieku w zależności od gramatury „babka” 350 g około 45 minut.

 

NOWOŚĆ BABKI M- zachowują świeżość do 4 tyg na półce (w zależności od warunków przechowywania i odpowiedniego zabezpieczenia produktu).

Do smarowania blach i foremek polecamy ekonomiczne i wydajne specjalistyczne tłuszcze firmy Sonneveld.