Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Sernik brulee

dodano , Martin Braun, materiał promocyjny

autorzy: Martin Braun i Grados

blacha 40x60 cm

Blat czekoladowy
Składniki:
1000 g Braun- Schokino
250 g wody
250 g oleju

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy razem na średnich obrotach przez około 3 min. Następnie wykładamy na blachę 40 x 60 cm.

Masa serowa
2400 g twarógu półtłustego
800 g mleka
200g Sernix  Braun
480 g cukru
16 szt. jaj ( białko / żółtko ) (800 g)

Dodatkowy składnik:
1400 g Wiśnie prażone Grados

Sposób przygotowania:
Białka ubić z połową cukru, resztę składników połączyć razem i wymieszać na średnich obrotach. Na koniec dodać ubite białko i wylać masę serową na ciasto czekoladowe. Na wierzch szprycować  Wiśnię Prażoną Grados. Piec w temp 170 stopni przez ok 60 minut.

 

Krem brulee
Składniki:
1500 g śmietanki
900 g mleka
450 g Creme Brulee

Sposób przygotowania:
Śmietankę i mleko zagotować, zdjąć ze źródła ciepła i wsypać Creme Brulee. Jak przygotowany krem zacznie tężeć, wylewamy na wystudzony sernik i schładzamy. Całość dekorujemy obsypując kakao.