Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

2 kroki do Twojego systemu sprzedażowego w cukierni i piekarni

dodano , Softech, materiał promocyjny

Jednym z wyzwań, przed jakim staje przyszły właściciel, jest decyzja, jak wyposażyć sklep w stanowisko sprzedaży.
Dość popularne u nas kasy fiskalne są „tradycyjnym” i jednym z tańszych rozwiązań, ale mają sporo wad. Większe możliwości dają nowoczesne terminale dotykowe.

Krok 1 - komputer sprzedażowy
Rezygnując z kasy fiskalnej wybieramy bardziej precyzyjne narzędzie do sprzedaży ­ Terminal dotykowy. Daje on więcej moż­liwości kontroli sprzedawanych produktów zarówno w jednym jak i sieci sklepów. Dzięki niemu właściciel w każdym momencie ma realny podgląd na zbyt artykułów i stany magazynowe. Kolejna decyzja to wybór producenta, który oferuje najpewniejsze i najlepsze rozwiązania. Idealny komputer musi być łatwy w obsłudze, szybki i niezawodny w działaniu. Drugi warunek to konstrukcja odporna na trudne warunki pracy. To najlepsza recenzja dla produktów firmy POSIFLEX, która od lat współpracuje z  li­derami na rynku piekarniczo-cukierniczym.


 

Posiflex - najlepszy wybór
Dzięki zastosowaniu innowacyjnej konstrukcji „Fan Free” komputery sprzedażowe są pasywnie chłodzone, tzn. nie posiadają wentylatorów, a jednocześnie mogą pracować 24/7, również na produkcji. Idealnie sprawdzają się też w piekar­niach i cukierniach, ponieważ ich solidna i wytrzymała konstrukcja jest pyłoodpor­na i wodoodporna, niezawodnie działa też w pomieszczeniach, w których panują wysokie temperatury.

 

Te cechy połączone z nowoczesny designem, szybkimi proce­sorami Intel i dużymi możliwościami rozbu­dowy (np. dodanie drugiego monitora dla klienta) pozwalają wyposażyć stanowisko w najlepszy sprzęt na rynku i dostosować je do dostępnej powierzchni.

Krok 2 - oprogramowanie
Mamy już idealny terminal spełniający wszyst­kie nasze wymogi, i co dalej? Konieczne jest oprogramowanie. Listę wiodących na rynku rozwiązań IT otwiera m.in. oprogramowanie GASTRO. Dzięki niemu jesteśmy w stanie nie tylko kompleksowo wyposażyć stanowisko sprzedażowe w znany i najlepszy program na rynku, ale również zadbać o gospodarkę magazynową i efektywnie zarządzać finansami. Decydując się na to rozwiązanie, unikamy kosztownych szkoleń dla pracowników, po­nieważ system jest intuicyjny, a jego obsłu­ga prosta. Eliminujemy kolejki, zwiększając szybkość pracy personelu i, co ważne dla każ­dego właściciela, unikamy strat, które często wynikają z pomyłek powstałych na kasach fiskalnych. Dużo wygodniej możemy również wprowadzać identyfikację produktów, nie generując przy tym dużej liczby kodów, jak w przypadku kasy fiskalnej, a tylko stwarzać osobne guziki umieszczone w odpowiedniej grupie produktowej.

Posiflex, GASRO i mamy już wszystko!
Terminal stoi na ladzie, a na nim działa Ga­stro POS. Praca wre, mamy wielu zadowolo­nych klientów, którym wyświetlamy reklamy na drugim monitorze przyczepionym z tyłu naszego terminala. Jest przy nim też czyt­nik kart lojalnościowych, by dbać o stałych klientów, czytnik kodów kreskowych dla ob­cych produktów, szuflada na pieniądze dla bezpieczeństwa i oczywiście drukarka fiskalna . wszystko podłączone do naszego terminala! Posiadamy pełną kontrolę nad swoimi pracow­nikami. Jesteśmy zawsze dobrze zaopatrzeni dzięki GASTRO SZEFowi, który panuje nad stanem naszych magazynów, udostępniając nam czytelne raporty stanu magazynów oraz sprzedaży. Dochody i wydatki są pod kontrolą GASTRO FINANSE. Mamy świetnie działający lokal, nowoczesny sprzęt, piękny wystrój . krótko mówiąc: Posiflex i GASTRO.

www.posiflex.com.pl

www.gastro.pl