Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Torcik Orzechowy

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

autor: Jabex

RECEPTURA  NA BLACHĘ 60 × 40

Ciasto
1500 g Golden Jogo JABEX
675 g jaj
600 g oleju
200 g wody
600 g orzechów włoskich siekanych

Składniki na ciasto wymieszać w maszynie na średnich obrotach przez 3 minuty. Następnie ciasto wylać do 2  blach 60 × 40 i wypiekać w  temperaturze  190oC na złoty  kolor.

Krem śmietankowo-waniliowy 
200 g Blanca JABEX
800 g Prestige JABEX
2000 g woda
Wymieszać razem na średnich obrotach około 3 minuty, całość dozujemy między blaty.

              
Dekoracja
1200 g Nadzienia Delicioso Kajmak JABEX          
Prażone płatki migdałów

Nadzienie Delicioso Kajmak rozprowadzić grzebieniem dekoratorskim i posypać prażonymi płatkami migdałów.