Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Sweet Krem Pistacjowy

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Autor: Berg Back

Wyśmienity krem do nadziewania wyrobów cukierniczych. Niepowtarzalny pistacjowy smak i aromat. Dzięki niemu nadasz swoim ciastom i ciasteczkom oryginalny smak. Doskonały do zamrażania.
 

Receptura:

  • Sweet Krem Pistacjowy 0,40 kg
  • Woda 1 l


Receptura II :

  • Sweet krem Pistacjowy 0,35 kg
  • Mleko 1 l


Parametry:
Czas miesienia: mikser lub ubijaczka 3-4 min.  
Temperatura masy: 24 - 26 stopni C


Wytwarzanie:
Wszystkie surowce dokładnie wymieszać zgodnie z recepturą. Odstawić na 10 min. Tak przygotowaną masą można napełniać i przekładać wyroby. Nadaje się do pieczenia i zamrażania. Można łączyć ze śmietaną.