Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Zaproszenie na III Forum FMCG

    Zaproszenie na III Forum FMCG

    26-27 listopada br. w Warszawie, w ramach III edycji Forum FMCG, spotkają się menedżerowie odpowiedzialni za rozwój i sprzedaż brandów. To unikalna szansa na poznanie strategii tych firm, które inwestując w produkcję i rozwój marek udowadniają, że na tak wysoce konkurencyjnym rynku są to działania wciąż opłacalne.

    Więcej

  • „Zabawa” w piekarza

    „Zabawa” w piekarza

    Minipiekarenka, czyli miejsce, gdzie dzieci będą mogły pobawić się w piekarza, powstanie w Poznaniu na terenie Targów Smaki Regionów (21-24 września 2014). Organizatorem przedsięwzięcia jest Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, które poprzez projekt „Tradycja i smak polskiego pieczywa” promuje polskie tradycyjne pieczywo.

    Więcej

  • Puratos świętuje 60 lat innowacji w udoskonalaniu pieczywa

    Puratos świętuje 60 lat innowacji w udoskonalaniu pieczywa

    W tym roku mija 60 lat od momentu, w którym firma Puratos została pionierem w przemyśle piekarniczym, wprowadzając T500 – pierwszy polepszacz do pieczywa. Wydarzenie to rozpoczęło erę wdrażania innowacji w obszarze udoskonalania pieczywa, która trwa do chwili obecnej

    Więcej

  • Kwestia detalu

    Kwestia detalu

    W projektowaniu każdego wnętrza bardzo ważny jest detal. Wszystko to, co znajduje się wokół detalu, stanowi dla niego tło, które pozwala go uwypuklić. Każde wnętrze, a przede wszystkim komercyjne, które ma zachęcać klienta do wejścia i powrotów, musi być dopracowane pod względem aranżacyjnym, a to właśnie wiąże się z umiejętnym

    Więcej

  • CSR, czyli biznes z etyką

    CSR, czyli biznes z etyką

    Modne ostatnimi czasy określenie „odpowiedzialności społecznej biznesu” przykuwa uwagę kolejnych przedsiębiorców, którzy coraz częściej dostrzegają korzyści wynikające z prowadzenia firm w myśl tej idei.

    Więcej

  • Świat tortów i ciast. Wielkie wejście po angielsku

    Świat tortów i ciast.  Wielkie wejście po angielsku

    Zaczynasz przygodę z sugarcraftingiem? To ten tekst jest właśnie dla Ciebie. Porządkuje najważniejsze pojęcia, prosto opisuje surowce i akcesoria, zwracając uwagę na zasadnicze różnice między produktami. Podpowiada, od czego zacząć, żeby łagodnie wejść w ten inspirujący kawałek cukiernictwa i nie pogubić się na początku.

    Więcej

  • Konferencja: Akademia Mistrza ‒ wspomnienia i plany na przyszłość

    Konferencja: Akademia Mistrza ‒ wspomnienia i plany na przyszłość

    3 września br. Hotel Ossa (k. Rawy Mazowieckiej) gościł śmietankę polskiego cukiernictwa i piekarstwa podczas konferencji zorganizowanej przez ZT Kruszwica. Powodem spotkania było 5-lecie Akademii Mistrza ‒ inicjatywy, która na dobre wpisała się w branżę i stanowi przykład dobrej praktyki biznesowej.

    Więcej

  • Wrześniowy Mistrz Branży na Lublin

    Wrześniowy Mistrz Branży na Lublin

    Już jest! Blisko 120 stron najnowszego Mistrza Branży, przygotowanego specjalnie na targi BAKEPOL w Lublinie. Zaczynamy od... Lubelszczyzny, od spotkań z osobami związanymi z tym regionem, podejmujemy tematy, które pojawią się na Forum Piekarza i Cukiernika w Lublinie, ale też oferujemy znacznie, znacznie więcej! Zapraszamy!

    Więcej

  • Na kocią łapę - Cat Cafe

    Na kocią łapę - Cat Cafe

    Lauren Pears wie, jak pogodzić przyjemne z pożytecznym. Brytyjka, zauroczona japońskimi kawiarniami z kotami, postanowiła otworzyć w Londynie taki sam lokal. Czy cat cafe powstanie w Wielkiej Brytanii i czy uda nam się go odwiedzić, zależy od hojności internautów.

    Więcej