Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Próby wypiekowe piekarni testowej firmy DEBAG

    Próby wypiekowe piekarni testowej firmy DEBAG

    W Sycowie 22 lutego odbyły się kolejne próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy DEBAGwspólnie z przedstawicielem firmy „Böcker” w Polsce, Radosławem Malmonem oraz zaproszonymi piekarzami.

    Więcej

  • Expo Sweet 2012 fotorelacja

    Expo Sweet 2012 fotorelacja

    Kolejna edycja Targów EXPO SWEET 2012 w Warszawie organizowanych przez Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych Expo Sweet już za nami.

    Więcej

  • Aktualna wersja programu PŁATNIK

    Aktualna wersja programu PŁATNIK

    W dniu 22 lutego 2012 r. na stronach internetowych Zakładu Ubezpieczeń Społecznych został opublikowany pakiet aktualizacyjny do programu PŁATNIK – 8.01.001A.

    Więcej

  • Sól wypadowa na talerzu

    Sól wypadowa na talerzu

    Pięciu osobom postawiono zarzuty w sprawie sprzedaży soli wypadowej. Według najnowszych informacji sól była sprzedawana dla branży spożywczej aż od 1999 r.

    Więcej

  • Niezawodne powłoki teflonowe

    Niezawodne powłoki teflonowe

    Zaostrzone normy w zakresie higieny w piekarni i cukierni spowodował wzrost zastosowania powłok fluoropolimerowych, a zwłaszcza teflonowych. Można nimi powlekać zarówno nowe, jak i regenerowane elementy urządzeń szeroko stosowanych w naszej branży.

    Więcej

  • Zwyciężyła pasjonatka

    Zwyciężyła pasjonatka

    Karolina Ciesielska nie mogła powstrzymać łez, kiedy odbierała puchar, złoty medal i czek w wysokości 3300 zł za zwycięstwo w konkursie "Wystawa tortów okolicznościowych". Na podium znaleźli się Katarzyna Lubczyńska (3. miejsce) oraz Jacek Kryszeń (2. miejsce) – jedyny cukiernik w tym gronie.

    Więcej

  • Awantura o kołocz śląski

    Awantura o kołocz śląski ciągnie się już od końca zeszłego roku. Spotkanie (13 lutego br.) śląskich piekarzy i cukierników z Beniaminem Godylą w Rybniku nie przyniosło żadnych rozwiązań. Co gorsza, zaogniło tylko sytuację.

    Więcej

  • Praktyka - Twój chleb powszedni, nauczycielu

    Praktyka - Twój chleb powszedni, nauczycielu

    Ciągłe doskonalenie warsztatu pracy powinno być chlebem powszednim nauczycielek i nauczycieli. Z takiego założenia wyszedł Mirosław Łęczycki, właściciel Piekarni Staropolska, oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, którzy razem wcielili w życie pomysł bezpłatnych i profesjonalnych praktyk dla kadry dydaktycznej.

    Więcej