Program targów Expo Sweet 2015
Siódma edycja Targów Expo Sweet odbędzie się w dniach 22-25 lutego 2015, w hali targowej MTPolska przy ul. Marsa 56 w Warszawie w godzinach od 10:00 do 18:00 (25.02 - do 17:00).
Siódma edycja Targów Expo Sweet odbędzie się w dniach 22-25 lutego 2015, w hali targowej MTPolska przy ul. Marsa 56 w Warszawie w godzinach od 10:00 do 18:00 (25.02 - do 17:00).
Pomysł – wydawałoby się – prosty, tymczasem pierwsza piekarnia wprowadziła go w życie dopiero w lipcu 2014 r. Ten pomysł to… sprzedaż wczorajszego pieczywa, a pierwszym odważnym okazała się Piekarnia Pod Telegrafem. Outlet z pieczywem robi furorę w Kielcach, gdzie otwarto kolejny sklep.
6 lutego 2015 r. w Hotelu City w Bydgoszczy już po raz piąty odbędą się Targi Piekarniczo-Cukiernicze połączone z balem branżowym.
Pragniemy Państwa poinformować o zmianach, jakie nastąpiły w naszej firmie i dotyczą zmiany w identyfikacji wizualnej oraz adresie e-mail i adresie strony www.
Fundusz Stypendialny „Rozwiń Skrzydła" od 3 lat wspiera młodych zdolnych ludzi z niezamożnych rodzin, umożliwiając ich dalszą edukację na studiach. Jeżeli chcesz, możesz pomóc – wystarczy przekazać 1% podatku na Fundusz założony i wspierany przez rodzinną Piekarnie Cukiernie Putka z Warszawy.
Już po raz kolejny Przedsiębiorstwo Savpol wraz z firmami Fabbri, Valmar Global, Miran Ice Cones organizują Seminaria Lodziarskie 2015.
22 lutego br., podczas targów Expo Sweet, pojawi się najnowsze opracowanie dla branży piekarskiej: „Chłodnictwo. Technologia w piekarni”. To kolejny fachowy poradnik, który ukazał się nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN.
Jak wykonać figurkę Myszki Minnie, wiernie odtworzyć bohaterów Krainy Lodu, Kubusia Puchatka czy wyrzeźbić idealny tort 3D? Weź udział w lutowo-marcowych szkoleniach Akademii Dekoracji Tortów „Słodka Kreacja”. Kupując pakiet 2 szkoleń, płacisz 700 zł, przy 3 tylko 900 zł.
W tym roku kultowe już lodowe „świderki”, sprzedawane przez lodziarnie Lody Bonano, będą dostępne w ponad 200 miejscach w kraju. Największa franczyzowa sieć lodziarni w Polsce nie zwalnia tempa rozwoju i otwiera kolejne punkty sprzedaży.
Utrwalanie pieczywa i wyrobów ciastkarskich, nowoczesne technologie pozwalające dłużej zachować świeżość produktów, dodatki do żywności i opakowania – to wszystko sprawia, że producenci muszą wyznaczać okres minimalnej trwałości. To z kolei oznacza konieczność prowadzenia prób przechowalniczych.