Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 2016

    VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 2016

    Do lutego 2016 r. jeszcze trochę czasu zostało, ale Gdańsk już szykuje się do targów FOOD-to-GO. Poprzednia edycja imprezy dla branży gastronomicznej cieszyła się dużym zainteresowaniem profesjonalistów, którzy pojawili się na targach w rekordowej liczbie. Sprawdź, wokół jakich tematów będzie się kręcić FOOD-to-GO 2016.

    Więcej

  • W Zabrzu powstała większa i nowoczesna piekarnia KŁOS

    W Zabrzu powstała większa i nowoczesna piekarnia KŁOS

    19 czerwca br. w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Zabrzu-Rokitnicy oficjalnie otwarto nową siedzibę Piekarni Ciastkarni KŁOS. Choć nowa piekarnia zachwyca rozmachem i umaszynowieniem, firma KŁOS nie rezygnuje z tradycyjnych receptur i rodzinnego charakteru swojej działalności.

    Więcej

  • Wakacyjne szkolenia w Akademii tortownia.pl

    Wakacyjne szkolenia w Akademii tortownia.pl

    Poznaj tajemnice czekolady, pozwól rozkwitnąć w twoich dłoniach cukrowym kwiatom i dowiedz się jak prowadzić własną pracownię dekoracji - zapoznaj się z wakacyjną ofertą szkoleń Akademii tortownia.pl i zarezerwuj miejsce na wybrany warsztat już teraz!

    Więcej

  • Partner to też klient

    Partner to też klient

    Mówiąc o klientach, najczęściej mamy na myśli tych, którzy bezpośrednio kupują nasz produkt. A przecież klientów jest dużo więcej: to nasi partnerzy, dostawcy, współpracownicy, praktykanci. Profesjonalne podejście oraz właściwa komunikacja mają duży wpływ na relacje panujące w firmie i jej zewnętrzny wizerunek.

    Więcej

  • Za chlebem – do Belgii!

    Za chlebem – do Belgii!

    Po wizycie u Berta van Rompaya z Belgii nie mieliśmy żadnych wątpliwości: to będzie piekar­nia miesiąca. Piekarnia Het Broodhuys poka­zała nam, co Belgia ma do zaoferowania – m.in. piec opalany drewnem, belgijską gościnność oraz piekarza mającego ambicję zaspokojenia najbar­dziej wysublimowanych oczekiwań klientów.

    Więcej

  • E-commerce - handel przyszłości

    E-commerce - handel przyszłości

    Już niebawem sklepy wielkoformatowe znikną z powierzchni miast. Nie będą potrzebne. Klienci wolą robić zakupy w domu za pomocą jednego kliknięcia. Nadchodzi nowa era branży spożywczej - internetowa - prognozuje na łamach Rzeczpospolitej Rafał Brzoska, prezes grupy Integer.pl.

    Więcej

  • Grand Prix dla Roksany Zielińskiej i Karoliny Zaczek z OHP Rybnik

    Grand Prix dla Roksany Zielińskiej i Karoliny Zaczek z OHP Rybnik

    W Rybnickich Konfrontacjach Cukierniczych nie było wygranych ani przegranych, ale to nie przeszkadzało przyznać główną nagrodę dla wyróżniającej się pracy młodych cukierników. Grand Prix oraz statuetkę „złote jabłko niezgody” zdobyły Roksana Zielińska i Karolina Zaczek z rybnickiego OHP za tort „Słodkie pozdrowienia z Rybnika”.

    Więcej

  • Wafle kruche i delikatne

    Wafle kruche i delikatne

    Kruche i delikatne – takie powinny być wafle. Jak uzyskać ten efekt? Co – oprócz surowców – wpływa na jakość listków waflowych, rożków, muszelek czy kubków? O czym należy pamiętać, przygotowując idealnie płynne i jednorodne ciasto na wafle?

    Więcej