Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Na kłopoty obcokrajowiec?

    Na kłopoty obcokrajowiec?

    Deficyt kadr jest zauważalny szczególnie w średnich i dużych firmach piekarskich. Nawet hipermarkety zgłaszają zapotrzebowanie na piekarzy „odpiekających” zamrożony produkt. W tej sytuacji polscy producenci rozglądają się za pracownikami za naszą wschodnią granicą.

    Więcej

  • Surfować po chleb

    Surfować po chleb

    Szacuje się, że do końca 2011 roku na zakupy w samych sklepach internetowych, nie wliczając aukcji, wydamy prawie 8 mld zł. Klienci dokonują zakupów przez Internet coraz częściej, a to wpływa na zwiększającą się liczbę nowych sklepów internetowych. Dla jakich firm wejście w obszar tego rynku będzie najlepszym rozwiązaniem?

    Więcej

  • Ceny jaj coraz wyższe

    Ceny jaj coraz wyższe

    Przynajmniej 30-proc. wzrost cen jaj zapowiada minister Sawicki w związku z koniecznością wymiany klatek dla kur. Nowe klatki mają obowiązywać już od 1 stycznia 2012 r.

    Więcej

  • Potrzebna promocja chleba

    Potrzebna promocja chleba

    Maciej Mielczarski, przewodniczący Krajowej Rady Piekarzy i Cukierników, wzorem branży mięsnej czy mleczarskiej chce, by pieczywo miało promocję z prawdziwego zdarzenia, czyli kampanię promocyjną na skalę ogólnopolską. Tylko kto ma to finansować? Parę propozycji padło podczas V Konferencji Piekarskiej.

    Więcej

  • Kurs dla instruktora praktycznej nauki zawodu

    Trwa rekrutacja uczestników do grudniowej edycji kursu pedagogicznego dla instruktorów praktycznej nauki zawodu, organizowanego przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.

    Więcej

  • Bez wychodzenia z domu

    Bez wychodzenia z domu

    Już ruszył HACCP ONLINE, czyli platforma dla wszystkich przedsiębiorców z branży spożywczej, którzy nie mają czasu na zewnętrzne szkolenia i przygotowanie wymaganej dokumentacji z HACCP

    Więcej

  • Etykieta na nowo

    Za 3 lata wejdą w życie unijne przepisy, które regulują zakres informacji na etykietach wyrobów - poinformował podczas V Konferencji Piekarskiej (8 listopada) główny inspektor IJHAR-S Stanisław Kowalczyk.

    Więcej