Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • 70. urodziny firmy FAEMA

    70. urodziny firmy FAEMA

    FAEMA producent nowoczesnych i cieszących się znakomitą opinią baristów ekspresów do kawy obchodzi w tym roku swoje 70. urodziny. W bogatym portfolio swych produktów FAEMA posiada szereg nowoczesnych urządzeń; jedno z nich zdobyło status legendy.

    Więcej

  • XIII Warszawskie Święto Chleba

    XIII Warszawskie Święto Chleba

    4 października na warszawskim Rynku Nowego Miasta staną stragany i straganiki, zapachnie również ciepłym i świeżym pieczywem. Wszystko to z okazji XIII Warszawskie Święta Chleba.

    Więcej

  • Gorący wrześniowy numer Mistrza Branży!

    Gorący wrześniowy numer Mistrza Branży!

    Jaki jest najlepszy sposób na jesienne chłody i słoty? Nowy numer Mistrza Branży! Dostarczymy Wam wypieków – słodkich, wytrawnych i tych na twarzach – to za sprawą jeszcze gorących informacji z branży oraz listy atrakcji, jakie szykujemy na targi BAKEPOL!

    Więcej

  • Milkshake – od powstania do produkcji

    Milkshake – od powstania do produkcji

    Milkshake pojawił się w Polsce ponad 20 lat temu i jeszcze nie doczekał się spolszczonej nazwy. W dosłownym tłumaczeniu oznacza „wstrząśnięte mleko”. Już z tego można wywniosko­wać, w jaki sposób powstaje ten genialny „deseronapój”, który na całym świecie ma wiele wariantów.

    Więcej

  • Opakowania przyszłości – jakie lub czym będą?

    Opakowania przyszłości – jakie lub czym będą?

    Branża producentów opakowań musi elastycznie dopasowywać się do coraz szybszych zmian na rynku oraz rosnących wymagań ekologicznych. Czy to oznacza, że niedługo bułkę zjemy razem z torebką? Jadalne opakowania to jedno z rozwiązań przyszłości.

    Więcej

  • Przyjmij do pracy literaturę!

    Przyjmij do pracy literaturę!

    Tymi słowami Uniwersytet Warszawski przekonuje, że nie tylko tworzenie literatury, ale i jej poznawanie ma wpływ na nasz rozwój zawodowy. Dlatego już od października otwiera nowe i unikatowe w skali kraju studia podyplomowe Literatura – kultura – biznes. Zapisy już ruszyły i potrwają do końca września.

    Więcej

  • Metody produkcji tabliczek czekolady – cz. IV

    Metody produkcji  tabliczek czekolady – cz. IV

    Kończąc serię artykułów „Metody produkcji tabliczek czekolady”, zatrzymamy się przy tabliczkach napowietrzanych, uważa­nych przez wielu konsumentów za smaczniejsze od tradycyjnych tabliczek masywnych. Czy rzeczywiście tak jest? Co sprawia, że tak często po nie sięgają nie tylko dzieci? I skąd tyle bąbelków w ich strukturze?

    Więcej