Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Bezpłatny wstęp na pokaz firmy Hert

    Bezpłatny wstęp na pokaz firmy Hert

    Zgłoś się do firmy Hert i podaj hasło "konkurs MB", a bezpłatny wstęp na pokazy produkcji pieczywa z luźnych ciast będziesz miał zagwarantowany. Pokaz odbędzie się 29 lutego br. w pokazowej piekarni Hert w Warszawie.

    Więcej

  • Jedzenie pączków na czas już 7. raz

    Jedzenie pączków na czas już 7. raz

    90 par oczu, 900 słodkich kul i butelki z wodą, które można otworzyć dopiero po zakończeniu… Ilość kalorii z pewnością dużą, ale kto by się tym przejmował. Liczy się czas, w którym zwycięzcy uda się zjeść jak najszybciej 10 pączków. I tak jest w Poznaniu, tuż przed tłustym czwartkiem już od 7 lat.

    Więcej

  • Mniejsza nadwyżka produkcyjna curku

    Analitycy przewidują, że w sezonie 2012/2013 nadwyżka produkcyjna cukru zmniejszy się prawie o połowę. Takie wnioski wyciągnięto podczas 8. konferencji poświęconej rynkowi cukru w Dubaju.

    Więcej

  • Toksyczna prawda o cukrze

    Toksyczna prawda o cukrze

    - Cukier jest równie szkodliwy i uzależniający jak alkohol i tytoń i jego obrót powinien być regulowany - uważa Robert Lusting, profesor pediatrii na Kalifornijskim Uniwersytecie w San Francisco (UCSF).

    Więcej

  • Uwolnić rynek cukru

    Polski rząd jest za utrzymaniem kwot na unijnym rynku cukru. Przeciwni są m.in. producenci słodyczy i napojów - informuje "Rzeczpospolita".

    Więcej

  • Dołącz do zespołu tortownia.pl

    Dołącz do zespołu tortownia.pl

    Trwają gorączkowe przygotowania do otwarcia nowej Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, którą poprowadzi mistrzyni cukiernictwa Bożena Sikoń. W związku z tymi zmianami tortownia.pl planuje też rozbudowę zespołu.

    Więcej

  • Prezentacje lodowe 2012

    Prezentacje lodowe 2012

    Polmarkus przyzwyczaił już swoich klientów do spotkań organizowanych na początku roku, podczas których prezentowana jest szeroka oferta partnerów biznesowych. Prezentacje obejmowały nie tylko nowe smaki i dodatki w sezonie 2012, ale też rozwiązania redukujące koszty produkcji.

    Więcej