Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Mistrzowie kunsztu i dobrego smaku w Strefie Mistrza Branży

    Mistrzowie kunsztu i dobrego smaku w Strefie Mistrza Branży

    VII edycja Strefy Mistrza Branży, która przypadła na targi BAKEPOL w Lublinie, wypadła znakomicie i smakowicie. Mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa, szefowie kuchni i pasjonaci manufaktury zadbali o to, co najważniejsze - niepowtarzalny smak, tworzony od podstaw. Z ważnym dodatkiem - ziołami!

    Więcej

  • Świadome spojrzenie na kawę

    Świadome spojrzenie na kawę

    Od kilku lat w Polsce skutecznie rozwija się rynek niszowych kawiarni – nowe, ciekawe miejsca, których głównym celem jest oferowanie wysokiej jakości napojów na bazie kawy. Tutaj pracują pasjonaci, wkładający dużo wysiłku, by podać jak najlepszy napój, ale też chętnie dzielący się swoją bezcenną wiedzą o kawie.

    Więcej

  • Mistrzowskie Nagrody – IV edycja

    Mistrzowskie Nagrody – IV edycja

    Działasz w branży cukierniczej lub piekarskiej? Jesteś lub planujesz zostać stałym klientem ZT Kruszwica S.A., największego w Polsce i jednego z największych w Europie przetwórców nasion oleistych? To miejsce jest dla Ciebie!

    Więcej

  • "Japońskie słodycze" - zaproszenie na spotkanie z autorką

    "Japońskie słodycze" - zaproszenie na spotkanie z autorką

    Jak smakują słodycze z kraju Kwitnącej Wiśni? Czym różnią się od tych europejskich? Na wszystkie pytania dotyczące tej kwestii odpowie już w najbliższy czwartek Magdalena Tomaszewska-Bolałek, autorka wielokrotnie nagradzanej publikacji "Japońskie słodycze".

    Więcej

  • Alternatywne źródła cukru

    Alternatywne źródła cukru

    Doskonale wiadomo, że nadmiar cukru powoduje m.in.: otyłość, podwyższone ciśnienie krwi, anemię, cukrzycę, choroby serca, niszczy zęby, osłabia umysł, przyczynia się do nadpobudliwości i nerwowości.

    Więcej

  • Efektywne oszczędzanie energii elektrycznej

    Efektywne oszczędzanie energii elektrycznej

    Dlaczego powinniśmy dbać o mniejsze zużycie energii elektrycznej i jak to zrobić w piekarni lub cukierni? Na jakie aspekty warto zwracać uwagę, planując wprowadzenie oszczędności w piekarni i cukierni? Rozmowa z dr. inż. Pawłem Kurtaszem, ekspertem projektu „3 x Środowisko” ds. energii elektrycznej.

    Więcej

  • Produkty Fabbri w cukiernictwie i gastronomii

    Produkty Fabbri w cukiernictwie i gastronomii

    Od 6 do 8 października, Technologowie Fabbri - Francesco Elmi i Raffaele Derosa przy wsparciu naszych Technologów: Szymon Wolańskiego, Damiana Krępeć i Dariusza Kowalczewskiego - prezentowali nowoczesne kreacje cukiernicze i gastronomiczne bazując na produktach Fabbri.

    Więcej