Kolejne szkolenie z Lucią Simeone
Znamy już nowy termin szkolenia z włoską dekoratorką tortów Lucią Simeone! Tym razem szkolenie odbędzie się we Wrocławiu 29 listopada.
Znamy już nowy termin szkolenia z włoską dekoratorką tortów Lucią Simeone! Tym razem szkolenie odbędzie się we Wrocławiu 29 listopada.
Do niedawna był to – wydawałoby się – ekscentryczny wymysł, dziś polska gastronomia coraz odważniej korzysta z jej możliwości. Kuchnia molekularna, bo o niej mowa, sprawia, że można stworzyć „kawior” o dowolnym smaku czy „makaron” z… soku. Coraz częściej staje się ona obiektem fascynacji miłośników sztuki kulinarnej.
W połowie grudnia, nakładem wydawnictwa Promise, ukaże się polskie wydanie przekrojowego kompendium wiedzy pt. „Sztuka dekoracji cukierniczej – Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen”. To obowiązkowy tytuł w biblioteczce każdego profesjonalnego dekoratora wyrobów cukierniczych w Polsce.
Długie kolejki do kasy, koszyki wypchane zakupami oraz pozorna błoga świąteczna atmosfera to najbardziej zauważalna „tradycja” obecnych czasów. Czy jesteśmy w stanie zarządzać „nie”kontrolowanym szałem zakupów? Przekonajmy się...
Konsumenci wielokrotnie pytają o żywność organiczną i coraz chętniej poznają smaki z Indii – zaznacza Ashish Hinduja z firmy Bombay Bazaar, która jest stałym wystawcą targów WorldFood Warsaw
Zbliża się wyjątkowy czas bycia razem, biesiadowania przy wspólnym stole, przy którym obdarowujemy się tym, co najlepsze. Ukoronowaniem świątecznych dni z pewnością będą oryginalne upominki oraz nietuzinkowy poczęstunek dla najbliższych z bogatej oferty sklepów firmowych Colian w Lublinie.
Innnowacyjny produkt Clean Label, przygotowany ze składników zawierających witaminę D, posiadającą prozdrowotne właściwości. To cenne uzupełnienie naszej codziennej diety.
Nigdy więcej kartridżów… czas na zbiorniki – to slogan, który najlepiej opisuje rewolucję w drukowaniu żywności. Rewolucję, którą wprowadza nowa drukarka Decojet REVOLUTION.
Czekolada w cukierni i piekarni, w postaci minimalistycznych pralin i spektakularnych rzeźb, w książce i kremie – tym do ciasta jak i do ciała – kolejna edycja najsłynniejszych targów czekolady zachwyciła prezentowaną mnogością form i zainspirowała najnowszymi trendami.
29 października na warszawskim Mokotowie ponad 100 gości z branży gastronomicznej, eventowej i medialnej świętowało oficjalne otwarcie nowoczesnego i wszechstronnego studia kulinarnego Grzegorza Łapanowskiego - Food Lab Studio.